Tätä on tarjolla Taste of Helsingissä – Savoylta 600 kiloa vorschmackia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tätä on tarjolla Taste of Helsingissä – Savoylta 600 kiloa vorschmackia

Taste of Helsinki festivaali julkisti tapahtuman menut. Mukana yllättäviä perinneruokia.

Perinneherkku veripalttu on festivaalin ehkä yllättävin komponetti. Sen tarjoilee ravintola Passio.­

10.5.2017 10:44 | Päivitetty 10.5.2017 11:38

Kymmenen huippuravintolaa kokoontuu Helsingin Kansalaistorille 15.–18.6.

Ravintolat julkistivat menunsa eilen. Joukossa on tuttuja raaka-aineita villiyrteistä raparperiin sekä yllättäviä perinneruokia kuten luuydintä ja veripalttua.

Passion veripalttu tarjoillaan makkaraperunoiden kera. Kyytipoikana annokselle maistuu samppanja.­

Ravintoloiden joukosta löytyy edellisiltä vuosilta tuttuja sekä joitakin uusia. Mukana on kattaus Suomen parhaita fine dining -mestareita sekä suosittuja bistroja. Ulkomaanvieras on tänä vuonna Tallinnasta.

Tocan omistajan Gennaro Olivieron italialaiset juuret näkyvät hyvin tässä annoksessa. Valkoista, punaista ja vihreää – Italian lipun värit toistuvat festivaalin ainoassa pasta-annoksessa.­

Tämän vuoden Taste of Helsinki -menu on jälleen kerran makujen ilotulitusta. Kotimaisten raaka-aineiden villiyrttien ja vihannesten lisäksi ravintolat tarjoilevat suomalaista perinneruokaa. Mukaan saatiin monen vuoden yrityksen jälkeen Ravintola Savoy.

Barry MacNamara maistoi ensimmäisen kerran Vorschmackia ja piti siitä. Savoyn vorschmack ei ole kovin etikkaista eikä suolaista, mutta rasvaista se on.­

– Olemme yrittäneet saada Ravintola Savoyta mukaan monta vuotta ja tänä vuonna toiveemme toteutui, tapahtuman johtaja Barry MacNamara kertoo.

Tänä kesänä myös aiempaa laajempi valikoima eri kalalajeja ilahduttaa varmasti monia festarivieraita, samoin kuin runsas villivihannesten käyttö ja Savoyn vorschmackin kaltaiset klassikkoannokset. Savoy on mukana hyvällä fiiliksellä ja perinteisillä tarjoiluilla.

– Tarjoilemme festivaalivieraille silakoita, perunaa ja tillikreemiä sekä pääruokana on Savoyn vorschmackia perinteiseen tapaan tarjottuna. Mukana on myös yksi vegeannos, jossa on vuohenjuustoa ja rosmariini-hunajamanteleita ja romescokastiketta. Tulemme varaamaan 150 kiloa vorschmackia per päivä, toivottavasti se riittää, Savoyn keittiömestari Henrik Kovanen kertoo.

Neljän päivän festivaaleilla tämä tarkoittaa kokonaisuudessaan 600 kiloa lihaherkkua.

Vuosi toisensa jälkeen mukana on tuttu tartar-annos, nyt useammalta ravintolalta.

Ravintola Grönin menussa on heidän nimikkoannoksensa, joka on ollut ravintolan listalla alusta asti.

Grönin tartarannoksessa on runsaasti villiyrttejä. Lisäksi annos kruunataan luuuydin kastikkeella.­

– Tarjoilemme festivaalivieraille meidän näköistämme ruokaa. Tartar on ollut listallamme alusta asti ja se kuvastaa tapaamme tehdä ruokaa. Tartar tarjoillaan sen hetkisten villivihannesten sekä sinapilla maustetun lehtikaalin ja savustetun luuydinrasvan kera, ravintoloitsija Toni Kostian kertoo.

Tämän vuoden kattauksessa ovat mukana edellisiltä vuosilta tutut Bistro O Mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, tallinnalainen Noa sekä pop up -ravintola TuOHi.

Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksen, joista vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5–6 euroa/kpl, ja tapahtumassa myydään muovisia markkoja, joilla ruoat maksetaan. Ruoan seuraksi tapahtumasta löytyy tänä vuonna entistäkin laajempi valikoima viinejä, samppanjaa, cocktaileja ja olutta.

Tapahtumassa järjestetään samppanja ja prosecco tastingeja sekä juomia on saatavilla myös laseittain.­

Ravintoloiden menut:

Bistro O mat

Savustettua punajuurta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa (v) -5mk

Grillattua porsasta, parsaa ja farrotto -6mk

Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia -6mk

Nimikkoannos:

Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää -10mk

Grön

Liha- kokonaisena grillattu keltasipuli, kananmaksakreemiä, viljaa ja rapeaa kanan nahkaa -6mk

Kasvi- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä (v) -6mk

Villi- kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia -5mk

Nimikkoannos:

Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa ja savustettua luuydinrasvaa -10mk

Ludu

Luomumaissigrits, kylmäsavustettua porkkanaa, karpalomysliä ja tummaa hapankaalikastiketta (v) -5mk

Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastiketta -6mk

Valkosuklaa cremeux, mallascrumblea, koivunmahlavaahtoa ja suolaheinäjäätelöä -6mk

Nimikkoannos:

Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea -8mk

Noa

Silli tartare marinoitua litteää sipulia / omena / smetana / ruisleipä -6mk

”Triibu” juustokakku marjat -6mk

"Vana Tallinn" vahva juoma -5mk

Nimikkoannos:

"Kilohaili & chips" savustettu rapeaksi / suolakurkku / karhunlaukkamajoneesi / ranskalaisia -12mk

Passio

Gazpachosorbet ja vähän vegeä (v) -5mk

Parsakeittoa ja ibericotempuraa -6mk

Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa -6mk

Nimikkoannos:

Passiopusu -7mk

Pastor

Ensalada con tomato y Alcachofa - marinoitua artisokan sydäntä, perinnetomaattia, ponzu-kastiketta -6mk

Bistek tataki con shiitake - Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia -6mk

Tres Leches - Kolmen maidon vaniljakakkua, maitosorbettia, dulce de leche, sitruunamarenkia -5mk

Nimikkoannos:

Pulpo con causa y huevas de trucha - grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä -8mk

Savoy

Mustaherukalla maustettua silakkaa Escabeche, perunahelmiä ja tillikreemiä -6mk

Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta (v) -6mk

Lime-basilikaposset, valkosuklaakristallia ja mansikka-sitruunamelissasorbet -5mk

Nimikkoannos:

Savoyn vorschmack -7mk

Shelter

Metsäsieni - metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia (v) -6mk

Karitsa- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia -6mk

Raparperimarinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata -5mk

Nimikkoannos:

Siika: sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa -8mk

Toca

Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa -6mk

Tocan vitello tonnato -6mk

Sitruuna, valkosuklaa, kamomilla -5mk

Nimikkoannos:

Bianco, rosso, verde

Raviolit juustotäytteellä, basilikakastike ja tomaattipöly (v) -8mk

TuOHi

Ruista Jalotofun ja orvokin kera (v) -6mk

Kalaterriiniä jogurtin ja villiyrttien kera -6mk

Ternimaitoblini, pihkakermaa ja hapatettua tattarihunajaa -5mk

Nimikkoannos:

Kapteeni Grillisydän ja hänen taikayrttinsä -9mk

Vuonna 2012 ensimmäisen kerran järjestetty nelipäiväinen festivaali on pohjoismaiden ensimmäinen Taste Of -tapahtuma. Taste Of -kaupunkeja on yhteensä jo 20 ympäri maailman.

Irlantilainen Barry MacNamara on vaimonsa Miran kanssa tuonut maahan kansainvälisen konseptin, jonka tuloksena Suomen parhaat ravintolat tekevät loistavaa yhteistyötä.

Juttua muokattu klo 11.37: Savoylta tulee tapahtumaan 150 kiloa vorschmackia per päivä, ei 150 kiloa yhteensä koko tapahtuman ajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit