Turkulaisen K-kauppiaan päivityksestä nousi haloo – kansa sekosi uutuuskekseistä

Turkulaisen K-kauppiaan Facebook-päivitys riehaannutti Fazerin klassikkotuotteiden ystävät.

4.5.2017 17:39

Turkulainen K-Market Vähä-Heikkilä julkaisi keskiviikkona Facebook-sivuillaan kuvan, joka esitti Fazerin Jaffa-keksipakettia. Kuvassa ei kuitenkaan ollut mikä tahansa paketti, vaan ennennäkemätön Vihreät kuulat -keksipaketti.

Kauppias kertoi päivityksessä saaneensa yhden paketin kyseistä uutuuskeksiä, jonka Fazer tuo ensi jouluksi markkinoille. Torstai-iltapäivään mennessä kuvasta oli tykännyt jo yli 12 000 ihmistä, joiden kesken kyseinen paketti olisi tarkoitus arpoa.

Some paljastaa nykyajan tuotteet

Fazerin makeisliiketoiminnan viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo, ettei Fazerin itsensä ollut tarkoitus julkistaa tietoa uutuuskekseistä ennen kuin vasta syyskuussa.

– Meillä on tapana tehdä kaupoille aina pieniä näyte-eriä uutuustuotteistamme. Silloin kun ei ollut vielä sosiaalista mediaa, pysyivät nämä tuotteet varsin hyvin salassa siihen asti, kunnes ne tulivat varsinaisesti myyntiin, hän sanoo.

Eerolan mukaan uutuustuotteet eivät sinänsä ole enää salaisuuksia siinä vaiheessa, kun tehdas niitä valmistaa, eikä siksi Vähä-Heikkilän kauppiaan paljastus heitä haittaa.

– Mutta toisaalta me emme halua kertoa tuotteista yleensä kovin paljon etukäteen, kun ne eivät ole vielä siinä vaiheessa kuluttajien saatavilla.

Eerola kertoo, että tämä ei olekaan ensimmäinen kerta, kun joku kauppias on halunnut paljastaa Fazerin uutuustuotteen etukäteen ja esimerkiksi arpoa asiakkaittensa kesken.

– Tässäkin tapauksessa kävi näin, mutta tämä suosio tuli aivan puskista meille. Missään aiemmassa tapauksessa ei ole tullut näin valtavaa suosiota uutuustuotteelle. Ja tästä me olemme todella innoissamme.

Loput näyte-erästä myyntiin

Vaikka kauppiaan tekemästä paljastuksesta ei Eerolan mukaan olekaan siis mitään haittaa, kertoo hän fazerilaisten miettineen sitä, ovatko kuluttajat nyt hyvin pettyneitä siitä, etteivät uudet keksit tule kauppoihin ennen kuin vasta lokakuussa.

– Teimme siksi tällaisen pikaratkaisun, että koska meillä on sitä näyte-erää vielä hieman jäljellä, laitamme ne loput myyntiin omaan myymäläämme Vantaan vierailukeskukseemme.

Hän kertoo, että loput paketit, joita on muutamia satoja, viedään mahdollisimman pian myymälään ja siksi ne saattavat olla siellä jopa jo huomenna myynnissä. Eerola lupaa Fazerin kertovan tarkan ajan vielä omissa some-kanavissaan.

Keksi kokeilunhaluisille

Uutuuskeksi, joka maistuu Eerolan omien sanojen mukaan mahtavalta, yhdistää kaksi Fazerin klassikkoa.

– Jaffa-keksin toimme markkinoille 1960-luvun lopulla ja tässä välissä se ehti olla myös toisella omistajalla. Ostimme sen kuitenkin takaisin vuosi sitten ja samalla aloimme miettiä, miten voisimme kehittää sitä entisestään.

Vihreät kuulat, joka on toinen Fazerin vanha ja perinteikäs tuote, liittyy monien mielessä nimenomaan jouluun. Eerola kertoo, että Vihreitä kuulia syövät jopa myös monet sellaiset ihmiset, jotka eivät muuten pidä marmeladista.

– Halusimme siis yhdistää nämä kaksi tuotetta joulumarkkinoille ja samalla tuoda kuluttajille uuden tavan syödä Vihreitä kuulia ja nauttia niistä.

”Tämä on aivan totta”

Kun tieto uusista kekseistä levisi, ensimmäinen kysymys, jonka kuluttajat Eerolalle esittivät, oli: ”onko tämä totta?” Tämä liittyy ilmeisesti Fazerin viimekuiseen aprillipilaan, jossa he väittivät tuovansa markkinoille Vihreät kuutiot.

– Tänään se ensimmäinen kommentti oli sitten vähän epäuskoinen, että onko tämä nyt sitten totta, kun ne kuutiot eivät olleet. Mutta tämä on nyt siis aivan totta.

Keksien saavuttamasta suosiosta kertoi ensimmäisenä MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit