50 vuotta suljettuna ollut viinamuseo avataan vihdoin yleisölle

Julkaistu:

Museo
Rajamäen viinamuseo avataan kesäksi.
Rajamäen paikallisen viinatehtaan yhteyteen perustettu tehdasmuseo avaa ovensa yleisölle 19. toukokuuta. Vuonna 1963 perustettu museo on pitänyt ovensa kiinni tähän asti suurelta yleisöltä. Sinne ovat päässeet vain Altian yhteistyökumppanit, ravintola-alan opiskelijat ja muut tarkoin valikoidut ryhmät. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Nurmijärven Uutiset.

Museo avaa kesäkaudeksi. Se on avoinna 19. toukokuuta ja 27. elokuuta välisenä aikana keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Tasatunnein alkaville opastetuille museokierroksille tulee varata aika Nurmijärven kunnan kotisivuilta.

Museo esittelee Rajamäen tehtaiden historiaa vuodesta 1888 alkaen sekä mm. tuotteiden valmistamiseen käytettyjä laitteistoja ja lopputuotteita. Alun perin tehtaassa valmistettiin hiivaa, väkiviinaa, eetteriä ja etikkaa.

Kieltolain aikana tehtaassa valmistettiin muun muassa hajuvesiä ja sodan aikana vihollistankkien tuhoamiseen tarkoitettuja polttopulloja, ”Molotovin cocktaileja”, jollainen näyttelyssä on esillä alkuperäisessä muodossaan, Nurmijärven kunnan kotisivuilla kerrotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt