Hartwall perustaa uuden panimon Lahteen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hartwall perustaa uuden panimon Lahteen

Hartwall perustaa tulevana kesänä Lahden tehtaansa yhteyteen panimon, jonka myötä se pystyy monipuolistamaan olutvalikoimaansa.

Hartwallin vastaava panimomestari Hannele Alakarhu.­

4.5.2017 14:32

Mittava investointi tuo joustavuutta tuotantoon ja rikastuttaa Hartwallin monipuolista olutvalikoimaa, yhtiö arvioi tiedotteessaan.

Merkittävän investoinnin taustalla on olutkulttuurin muutos kotimaassa. Suomen, kuten monen muun maan olutmarkkina on muuttunut, vaaleiden lager-oluiden sijasta muunlaisten oluiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa.

Uudessa panimossa valmistetaan erikokoisia tuote-eriä ja erilaisia oluttyylejä sekä tehdään yhteistyötä myös kansainvälisten panimomestareiden kanssa.

– Erikoisolutpanimo on meille iso panostus ja aloittaa uuden aikakauden Hartwallin oluttuotannossa. Investointi tuo meille lisää joustavuutta ja ketteryyttä, jota pirstaloituneella markkinalla menestyminen edellyttää. Teemme ylpeänä nyt jotakin mitä isot oluttalot eivät ole vielä tehneet. Kyseessä on miljoonien eurojen investointi ja Hartwallin suurin investointi yli kymmeneen vuoteen yhdessä muiden Lahden panimolle tehtävien uudistusten kanssa, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Erikoisolutpanimo rakennetaan Lahden tuotantolaitoksen yhteyteen. Hartwall Lahden vuonna 2003 valmistunut moderni panimo- ja virvoitusjuomatehdas on rakennettu suuria tuotantomääriä varten.

Ensimmäisiä uudessa panimossa valmistettuja oluita päästään maistamaan elokuussa.

– Erikoisolutpanimon perustaminen on ollut jännittävä ja inspiroiva matka. Olemme kehittäneet olutvalikoimaamme jatkuvasti, mutta uuden panimon myötä pääsemme irrottelemaan ja kokeilemaan rohkeammin uusien makunystyröitä kutkuttelevien oluiden parissa, panimomestari Hannele Alakarhu iloitsee.

Tiedossa on myös yhteistyötä alan kansainvälisten huippujen, kuten tanskalaisen Anders Kissmeyerin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit