3 hillittömän hyvää töhnämunaohjetta – pääsiäisen hitti tehdään nyt itse - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

3 hillittömän hyvää töhnämunaohjetta – pääsiäisen hitti tehdään nyt itse

Töhnämunat eli töhnikset teet nyt itse helposti.

Kuinka helposti töhnämunat valmistuvatkaan. Näitä ei voi vastustaa!­

12.4.2017 12:36

Viime vuonna kauppojen töhnämunat aiheuttivat niin kovan ryntäyksen, että ne myytiin hetkessä loppuun jo ennen pääsiäistä.

Töhnämunan valmistus onnistuu helposti myös kotona. Tarvitset vain valmiita suklaamunia ja hyvän töhnän ohjeen.

Teimme kolme herkullista erilaista töhnää, joilla voit täyttää suklaamunat.

Mämmi kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen. Jos et ole mämmin ystävä, niin tämän ohjeen jälkeen varmasti olet. Mämmin joukkoon sekoitetaan sulatettua tummaa suklaata ja täyte pursotetaan suklaamunan sisään.

Toisessa täytteessä on paksua dulce de leche -kinuskia. Sitä myydään herkkulevitehyllyssä lasipurkissa tai leivontahyllyssä säilyketölkissä.

Sitä voi tehdä myös itse keittämällä kondensoitua maitoa kolmen tunnin ajan. Säilyketölkkiä ei avata, vaan se keitetään suljettuna veden alla ja näin maito purkin sisällä muuttuu kolmessa tunnissa kinuskiksi. Helpompi tapa on ostaa kinuski valmiina. Sitä myydään usein samanlaisessa pienessä säilyketölkissä kuin kondensoitua maitoa, joten etsi sitä samalta hyllyltä kaupasta.

Töhnän joukkoon sekoitetaan hiutalesuolaa ja se sekoitetaan maustamattomaan tuorejuustoon raidoiksi. Munan päälle ripotellaan vielä muutama suolakide koristeeksi.

Lemon curd tuo raikkaan keltaisen värin ja kirpeän maun kolmanteen töhnään. Se yhdistetään kermaiseen mascarponejuustoon. Munat koristellaan pakkaskuivatuilla ”freeze dried” -marjoilla. Vihdoin strösseleiden tilalle on tullut vaihtoehtoja! Niitä löytää pienistä pusseista leivontahyllystä.

Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta linkistä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit