Bloggarit paljastavat oikeasti halvat ruokaohjeet – yksi vinkki nousee ylitse muiden - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Bloggarit paljastavat oikeasti halvat ruokaohjeet – yksi vinkki nousee ylitse muiden

Uutuuskeittokirja antaa vinkit halvempaan syömiseen makua unohtamatta.

Halparuokakirja (no tofu publishing) paljastaa vinkit halpaan kokkaukseen. Oikeasti köyhien ritarien hillo tehdään tölkkitomaattimurskasta.

21.3.2017 19:41

Yhteinen ruokafilosofia yhdistää Natalia Tolmatsovia ja Alisa Wilskaa. Bloggarit White Trash Disease ja Suusta suuhun -blogien takana ovat sitä mieltä, että hyvä ruoka ei ole kiinni rahasta vaan omasta mielikuvituksesta ja kekseliäisyydestä.

Ystävysten ensimmäinen ruokakirja Halparuokakirja (no tofu publishing) syntyi rakkaudesta ruokaan ja halusta helpottaa lukijoiden arkea ja juhlaa.

Alisa Wilska (vas.) ja Natalia Tolmatsova kertovat uudessa keittokirjassaan Halparuokakirja (no tofu publishing) vinkit halpaan syömiseen herkuttelua unohtamatta.

– Aina oma lamppu ei syty, joten siihen tarpeeseen tuli tämä kirja, bloggarit kertovat.

Kirjan viitisenkymmentä ohjetta on jaoteltu päivän kulun mukaan. Aamu, josta kaikki alkaa sisältää hauskoja ja helppoja aamiaiselle ja brunssille sopivia ohjeita. Siellä päivitetään köyhät ritarit tälle aikakaudelle. Hillo tehdään säilyketomaatista ja maustetaan vaniljalla. Näppärä kelmuvinkki pelastaa kädettömän kokin uppomunan valmistuksessa. Tällä ohjeella hurmataan aamiaisvieraat.

Kipaisen nopeasti kaupassa -lounasosiossa annetaan vinkit kevyisiin, nopeisiin ja helppoihin lounasideoihin. Laadusta ei tingitä, hinnasta kyllä. Nämä ohjeet sopivat vaikka evääksi töihin. Kun tekee kerralla ison satsin tonnikala-papusalaattia, siitä syö kolme-neljä päivää. Vaihda soosia, niin et kyllästy, on toimittajan vinkki päivästä toiseen samalle lounaalle.

Tee-se-itse-illallinen kokoaa yhteen halvat vinkit dinnerille sopiviin ruokiin. Maukkaat pastaohjeet hurmaavat helppoudellaan ja tutut sekä uudet makuyhdistelmät saavat kokeneenkin kotikokin sormet syyhyämään.

Osiosta löytyy myös kohuohje panopasta eli lihapullapasta treffeille. Sitä tekijät suosittelevat valmistamaan vain erityistilanteissa erityisille ihmisille, sillä seuraukset saattavat olla arvaamattoman villit.

Illallisen jälkeen mennään tietenkin yöhön. Yöruokaosiossa ei jonoteta nakkikioskilla vaan suunnataan yhdessä tai yksin herkkulaarille oman jääkaapin antimille. Kinkku-ananaspizza on taipunut kirjassa pastan muotoon, joka maistuu muuten myös kylmänä suoraan jääkaapista.

Sitten on vielä se seuraava aamu. Hölskytyskurkuilla ja suolalihalla täytetyt rieskarullat taipuvat rullalle käsiä sotkematta.

– Jos Irmeli-mummo tekisi darrasafkaa, niin se näyttäisi tältä, tekijät sanovat.

Mukana darra-aamussa kulkee myös pizza. Halparuokakirjassa sitä ei tilata Woltilla kotiin, vaan se tehdään ruisreikäleivästä, jonka päälle laitetaan säilykekalaa, oliiveja ja halvinta arkijuustoa mitä löytyy.

Kirjassa ei paheksuta halpoja juustoja, säilykkeitä eikä kaupan laputettuja tuotteita. Punaisilla alennustarroilla merkityt tuotteet ovat käyttökelpoisia aineksia halpaan kokkailuun. Kirjailijat muistuttavatkin, että viimeinen myyntipäivä ei ole viimeinen käyttöpäivä.

Halpojen vinkkien viimeinen numero 11 nousee toimittajan omaksi suosikiksi. Vaikka aikuisena onkin tultava toimeen omillaan, niin ruokabloggarikaan ei unohda käydä äidin luona ilmaisella aterialla. Äidit harvemmin tuovat laskun pöytään aterian päätteeksi. Hyödynnä tilaisuus ja saatat saada mukaan viemisiäkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit