Paras tapa valmistaa pakasteranskalaiset – uppopaistatko vai teetkö uunissa?

Pakasteranskalaiset ovat suosittua pikaruokaa kotona.

Pakasteranskalaisistakin saa rapeita.

22.3.2017 7:03

Pakasteranskalaiset toimivat hyvin silloin, kun haluat nopeasti ja helposti pikaruokaa kotona. Koostumuksensa puolesta ne eivät voita itse tehtyjä ranskalaisia, mutta ajavat tehtävänsä silloin tällöin pikaruokahimoissa.

Pakastepusseissa myytävät ranskanperunat paistuvat rapeiksi uunissa tai uppopaistamalla.

Uunissa paistaessa pitää muistaa kuumentaa uuni tarpeeksi kuumaksi ajoissa. Pusseissa suositellaan jopa 250 asteen lämpötilaa. Kuumenna myös pelti uunissa ja nakkaa jäiset perunat kuumalle pellille, kun uuni näyttää tarpeeksi kuumaa lukua. Paista noin 15 minuuttia, niin saat rapean lopputuloksen. Mausta vasta uunista tulon jälkeen.

Pakasteranskalaiset voi paistaa myös uppopaistamalla. Lopputulos on rasvaisempi ja rapeampi uppopaistamalla. Uppopaistamisessa on oma hankaluutensa, etenkin jos ei omista friteerauskeitintä.

Uppopaistamisessa öljyä on oltava tarpeeksi. Perunoiden pitää upota rasvaan kunnolla. Öljy pitää kuumentaa tarpeeksi kuumaksi. 180 asteisessa öljyssä paistuvat rapeimmat perunat.

Paista perunoita vain muutama minuutti, muuten ne kuivuvat. Nosta perunat reikäkauhalla kuumasta öljystä ja mausta juuri ennen syömistä.

Uppopaistorasvan voi käyttää myös uudestaan useita kertoja. Jos haluat siitä eroon, jäähdytä se ja hävitä se sekajätteessä. Sitä ei saa kaataa viemäriin missään nimessä.

Mikä on suosikkitapasi valmistaa pakasteranskalaiset? Mitkä ovat parhaat lisukkeet? Suositko ketsuppia vai majoneesia, entä muut dipit?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit