Uusi pikaruokapaikka avasi Helsingissä – valmistaa annoksia kananmunasta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Uusi pikaruokapaikka avasi Helsingissä – valmistaa annoksia kananmunasta

Helsingin Kanavarannassa avasi tänään pikaruokaketju, joka tekee nopeaa ruokaa kananmunasta.

Keittiömestari Ossi Paloneva (vas.) vastaa Katajanokan EGG ravintolan pyörittämisestä. Omistaja Jouni Toivanen on kuvassa oikealla.

17.3.2017 12:19

Michelin-kokki Jouni Toivanen ja Satokausikalenteria kirjoittava Samuli Karjula avasivat Helsingin Kanavarantaan fast casual -pikaruokaketjun.

Egg nimeä kantava ravintola tarjoilee kananmunasta tehtyä ruokaa.

– Halusimme haastaa pikaruokamarkkinoita. Lisäksi tuottajat on mukana osakkaana ravintolan toiminnassa, Karjula sanoo.

EGG:n listalta löytyy erilaisia munakkaita ja munajälkiruokia kuten kotimaisen pientuottajan jäätelöä sekä pavlovaa.

– Käyttämämme raaka-aineet ovat aina sesongin mukaisia. Näin talvella käytämme kotimaisia juureksia ja mitä enemmän kevättä kohden mennään sitä enemmän listalle tulee tuoreita kasviksia. Kesällä kotimaisuusaste on varmasti 100 %, Karjula kertoo raaka-aineista.

Asiakkaalle luvataan annos viidessä minuutissa tilauksesta.

Ravintolan sisustuksesta on vastannut Protos Demos Oy:n Marianna Sorsa ja Lasse Laine. Se on räätälöity ravintolan tarpeisiin. Ravintolan ilme on selkeä ja raaka-ainelähtöinen. Kaikki kalusteet ovat suomalaista designia ja Suomessa tuotettuja.

Kolmen munan munakkaassa on myös vihanneksia ja lisäksi annokseen tulee vapaavalintainen lisuke mallaspossusta tai kalasta sekä lisäksi annokseen tulee aina tuore kotimainen lisuke, joka on nyt talvella silmusalaatti.

– Kolmen munan munakas vastaa yhden hengen pihviannosta, Karjula lupaa.

Edullisin annos listalta on karjalanpiirakka sesongin munavoilla. Se maksaa 3,50 euroa.

Kananmunaravintolasta saa myös vegaanista ruokaa.

– Vegaanit saavat aivan samannäköisen annoksen kuin muutkin. Tofukas on kehitetty nimenomaan vegaanin tarpeita ajatellen. Se näyttää aivan tavalliselta munakkaalta, Karjula sanoo.

Seuraava EGG avaa loppukesästä Jyväskylään.

Juttua muokattu kauttaaltaan 17.3.2017 kello 15.17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit