Näin paistat ravintolatason blinit – huippukokki kertoo, miten vältyt ikävältä käryltä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin paistat ravintolatason blinit – huippukokki kertoo, miten vältyt ikävältä käryltä

Rapea paistopinta on kaunis ja herkullinen.

Julkaistu: 15.3.2017 18:43

Kotonakin voi paistaa ravintolatason ruokaa, kunhan muistaa nämä neuvot.

Ihailetko aina ravintolassa ruokien kaunista paistopintaa? Blinikausi on vielä käynnissä ja rapeaksi pinnalta paistetut blinit ovat ravintoloiden taidonnäyte taidokkaasta paistopinnasta.

Huippukokki Jouni Toivasen vinkeillä paistat blineihin rapean pinnan ja kuohkean sisuksen.

Tärkeää on tehdä ensin esitaikina tattarista ja täysmaidosta. Sen jälkeen taikina saa maustua jääkaapissa yön yli tai vähän pidempäänkin. Vasta seuraavana päivänä taikinaan lisätään vehnäjauhot, olut ja muut ainekset. Keltuaiset ja valkuaiset erotellaan, ja viimeiseksi taikinaan lisätään vatkattu valkuaisvaahto.

Odottamisen vaivannäkö palkitaan, sillä hitaasti tekeytynyt esitaikina antaa blineille uskomattoman aromikkaan maun.

Kaksi muuta tärkeää niksiä ovat kuuma valurautapannu ja se, että paistat blinit kirkastetussa voissa. Näin vältyt käryltä ja saat blineihin rapean, makoisan pinnan. Tämä voikikka toimii myös muussa paistamisessa.

Voin kirkastaminen on pieni vaiva, mutta jos haluat oikaista, kirkastettua voita eli gheetä myydään marketeissakin, jopa kotimaisen valmistajan tekemänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit