Onko suomalaisten suosikki vaihtunut? Äärimmäisen tiukka äänestys: Tämä on suosikkitäyte laskiaispullaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Onko suomalaisten suosikki vaihtunut? Äärimmäisen tiukka äänestys: Tämä on suosikkitäyte laskiaispullaan

Ilta-Sanomien laskiaispullakyselyssä voittaja ratkesi vain 51 prosentin äänienemmistöllä.

Mantelimassapulla vei tiukan voiton hillopullasta.­

28.2.2017 11:15

Ilta-Sanomat kirjoitti sunnuntaina Hufvudstadsbladetin kyselystä, jonka perusteella suomenruotsalaiset pitävät ylivoimaisesti enemmän mantelimassasta laskiaispullansa täytteenä. HBL:n kyselyyn tuli 1 262 vastausta, joista 75 prosenttia kertoi suosivansa mantelimassaa.

Suomenruotsalaisten mieltymys mantelimassaan juontaa juurensa Ruotsista, jossa kyseinen aine on suosittua muulloinkin kuin laskiaisena, kertoi HBL:n haastattelema etnologian professori Yrsa Lindqvist.

Myös Ilta-Sanomat on kysellyt suomalaisten mieltymyksiä laskiaispullatäytteistä. IS:n vuonna 2014 tehdyn kyselyn mukaan 55 prosenttia vastaajista valitsi täytteeksensä hillon. Kyselyyn tuli tuolloin kaikkiaan 2 990 vastausta.

IS:n uusimman, nyt tehdyn kyselyn mukaan suomalaisten mielipide on kuitenkin muuttunut. Tällä kertaa kyselyn voitti nimittäin mantelimassa, vaikkakin hyvin niukasti, 51 prosentin äänienemmistöllä. Ääniä kyselyssä annettiin peräti 8 936 kappaletta.

Kummaltakin pullalta löytyy siis kannattajansa, joista monet suhtautuvat suosikkiinsa hyvinkin intohimoisesti.

”Kaikesta ei vain voi tykätä”

”Mantelimassa maistuu aivan hirveältä, sitä ei muuta edes kymmenen sentin kermavaahtokerros. Hillo ainoa oikea vaihtoehto.”

Hillomies

”Hillo tietenkin. Mantelimössöllä on turha lähteä pilaamaan hyvää pullaa.”

olokee hilloo

”Laskiaispulla hillolla on se ainoa oikea. Kuka on edes keksinyt laittaa jotain ällöttävää mantelimassaa pilaamaan pullan? Yök!”

Antero

”En ole koskaan tajunnut, miksi jotain ylimakeaa hilloa pitäisi survoa laskiaispullaan; ei se sinne kuulu. Ymmärrän, jos lapsi pelästyy mantelimassaa, kun ei ole tuttu imelä maku - mutta että aikuisetkin? Marsipaani lähisukua mantelimassalle, nam!”

Mantelimassa tietysti!

”AIDOSSA laskiaispullassa on mantelimassaa!”

Arska -45

”Olen melko lailla kaikkiruokainen, mutta mantelimassa ja oliivi ovat inhokkejani. Kaikesta ei vain voi tykätä.”

Pensuli

”Olen allerginen mantelille, joten valinnanvaraa ei ole. Pakko valita hillo.”

loogista

”Laskiaispulla on ainoastaan mantelimassalla oikea. Hillopullat eivät ole laskiaispullia.”

Nöpötin

”Itse leivottu pulla, jonka sisällä omin kätösin kesällä poimituista vadelmista keitettyä hilloa ja kermavaahtoa.”

Pythagoras

”Ehdottomasti mantelimassa! Ja mieluummin lämpimällä maidolla kuin kermavaahdolla. Hillomunkin sisuksen oltava ehdottomasti omenahilloa! Samoin lettujen päällä, mutta köyhien ritareiden päälle kuuluu vadelma- tai mansikkahilloa, kermavaahdon kera.”

Punainen stadi

”Laskiaispullaan kuuluu mantelimassa ja kermavaahto ja molempia reilusti. Minulle maistuu marsipaanipötkylä ihan sellaisenaankin: leikkaan siivuja, kuten jotkut leikkaavat makkarapötkylää. Muutama siivu kerralla, nams!”

Salainen pahe

”Mantelimassa ja siis itse tehty sellainen! Ei mitään kauppojen myymää valmispötköä missään nimessä. Ehkä ne, jotka eivät mantelimassalla ja kermalla höystetyn pullien kunkun mausta pidä, ole yksinkertaisesti saanut maistaa kunnon mantelimassaa sisältävää laskiaispullaa.”

Inkku

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit