Ravintolassa yllätyttiin – vaatimaton kortteliruokala sai vahingossa arvostetun Michelin-tähden - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ravintolassa yllätyttiin – vaatimaton kortteliruokala sai vahingossa arvostetun Michelin-tähden

Rentoon kortteliravintolaan alkoi yllättäen virrata toimittajia ja vaativia herkkusuita.

19.2.2017 15:33

Keski-Ranskassa sijaitsevassa rennossa kortteliravintolassa yllätyttiin, kun sinne alkoi yhtäkkiä virrata runsain määrin vaativia kulinaristeja ja tv-uutisten kuvausryhmiä.

Muun muassa The Telegraph kertoo, että Le Bouche à Oreille -nimisen ruokapaikan yllättävän suosion syy oli se, että ravintolalle oli vahingossa myönnetty ravintola-alan arvostetuimpana kunniamainintana tunnettu Michelin-tähti.

Michelin-tähti on Michelin-ravintolaoppaan käyttämä luokitus maailman parhaille ravintoloille ja niiden keittiömestareille.

Michelin-tähden perässä Bourgesin kaupungissa sijaitsevaan edulliseen ja vaatimattomasti sisustettuun kahvila-ravintolaan törmänneet gourmet-harrastajat saivat ihmeteltävää kerrakseen. Ravintolassa kun lounasmenu irtoaa vain kymmenen euron huokeaan hintaan.

Kyseisellä tähdellä palkitut ravintolat yleensä tuppaavat edustamaan ravintoloiden kalleinta hintahaarukkaa.

Tajuttuaan virheensä tähtiä ravintoloiden parhaimmistolle jakava Guide Michelin pyysi anteeksi virhettään ja kertoi tähden olleen todellisuudessa tarkoitettu samannimiselle, mutta hienostuneemmalle ravintolalle toisessa kaupungissa.

Vahingossa tähden saanutta brasserieta pyörittävä Véronique Jacquet kertoo Telegraphille, että ravintolan kanta-asiakkaat koostuvat paikallisista työmiehistä.

– Yhtäkkiä täällä alkoi rampata ruuhkaksi asti väkeä ja toimittajia. Poikani soitti minulle Pariisista, jossa hän asuu, ja meinasi kuolla nauruun, nainen kuvailee.

Todellisuudessa tähti oli tarkoitettu Boutervilliersissä noin tunnin matkan päässä Pariisista sijaitsevalle, niin ikään Le Bouche à Oreille -nimiselle elegantille ruokaravintolalle.

Michelin-ruokaoppaan edustajat ovat Telegraphin mukaan sittemmin korjanneet virheen ja pahoitelleet tapahtunutta, sekä väärään osoitteeseen menneestä tähdestä herkkusuille mahdollisesti aiheutunutta hämminkiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit