Ajankohtaista

Pöydällä vai jääkaapissa? Ethän säilytä ketsuppia väärin

Julkaistu:

Ketsuppi
Oikein säilytettynä ketsuppi säilyy hyvänä pitkään.
Avaamattomana ketsuppi säilyy hyvänä huoneenlämmössäkin, mutta avatun ketsuppipullon paikka on jääkaapissa.

Felix-ketsuppeja valmistavan Orkla Foodsin viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Emma Vironmäki muistuttaa, että ketsupin päiväysmerkintä kertoo aina siitä, kuinka pitkään tuote säilyy avaamattomana.

– Säilyvyys avaamisen jälkeen riippuu todella paljon siitä, miten ketsuppia käytetään: kuinka usein, kuinka pitkään se seisoo ruokailujen yhteydessä pöydällä sekä muusta käsittelyhygieniasta.

Jos ketsuppipullon suu on kosketuksissa ruokaan tai likaisiin aterimiin, sen säilyvyys voi kärsiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ketsuppi säilyy avattunakin hyvin, sillä se on itsessään niin hapanta, etteivät bakteerit siinä viihdy.

Oikein säilytettynä ketsuppi säilyy pitkään

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikaisen mukaan ketsuppi voi säilyä avattunakin parasta ennen -päiväykseen saakka, mikäli se on säilytetty oikein. Ensisijaisesti kannattaa silti luottaa omiin aisteihin.

– Ketsupin käyttökelpoisuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä haistamalla ja maistamalla.

Myös Vironmäki kehottaa arvioimaan ketsuppia aistinvaraisesti.

– Jos ketsuppi on kokkareista tai haisee pahalta, siitä huomaa että se ei ole enää syömäkelpoista.

Ravintoloissa ketsupin kierto on nopeaa

Ravintoloissa ketsuppipullot pidetään suosituksista huolimatta usein jatkuvasti esillä huoneenlämmössä.

– Ravintoloissa usein ketsupin kierto on nopeaa, joten varsinaista vanhentumista ei ehtine tapahtua, Martikainen sanoo.

Myös laadukas pakkaus auttaa suojaamaan ketsuppia pilaantumiselta.

Ravintoloissakin ketsupin kunnon voi tarkistaa aistinvaraisesti.

– Jos ketsuppi näyttää ja maistuu hyvältä, se on kunnossa, Vironmäki sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt