Tiesitkö tätä pippurista? Hyvin simppelillä neuvolla saat sen mausta kaiken irti - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tiesitkö tätä pippurista? Hyvin simppelillä neuvolla saat sen mausta kaiken irti

Mustapippurin saa maistumaan vieläkin paremmalta hämmentävän helpolla vinkillä.

23.1.2017 19:00

Mustapippuri on ehkä monipuolisin kaikista pippureista. Sen aromaattisen puhdas maku, jossa on lämpöä ja tulisuutta sopii monenlaiseen kokkaukseen.

Se sopii niin kasvisruokiin kuin lihan kanssa. Sitä voi käyttää kastikkeisiin ja patoihin. Tomaattiset pastaruuat eivät ole mitään ilman mustapippuria ja yhdessä suolan kanssa se maustaa ihanasti salaatit ja lisukkeet.

Arjen kiire saa monen valitsemaan maustehyllystä mustapippurin valmiina rouheena tai jauheena. Älä kuitenkaan toimi näin, jos haluat kaiken ihanan aromin irti tästä mausteiden mausteesta.

Turun Yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia kehottaa kirjassaan Kemiaa keittiössä (Nemo) hankkimaan pippurimyllyn.

Hopia sanoo kirjassaan, että turvautuessa valmiiksi jauhettuun pippuriin, ohittaa tieteelliset tosiasiat ja samalla kieltää itseltään kuuman aistinautinnon.

Pippurin tuoksuvat yhdisteet ovat piilossa pippurin kuoren alla. Pippurin maku on useimpien muiden mausteiden tavoin vahvimmillaan juuri jauhamisen jälkeen.

Parhaimmalta pippuri maistuu, kun niitä säilyttää kokonaisina purkissaan valolta suojattuna ja jauhaa ne myllyllä ruokaan ruoanlaiton yhteydessä.

Erilaisia pippurimyllyjä on paljonkin erilaisia. Myös vanhanajan huhmare tai mortteli toimii kokonaisten pippurien hienontamisessa hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit