Kevyet, mutta herkulliset keitot – näillä lähtee nälkä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kevyet, mutta herkulliset keitot – näillä lähtee nälkä

Broilerin jauheliha tekee linssikeitosta entistäkin ruokaisamman.

Julkaistu: 5.1.2017 11:31

Näillä resepteillä keventäjänkään ei tarvitse tinkiä mausta.

Talvipakkasilla maistuu herkullisen höyryävä keitto. Ruokaisat keitot ovat helppoja ja nopeita arkiaterioita, jotka täyttävät vatsan ja sopivat hyvin keventäjällekin.

Linssikeitto broilerin jauhelihalla  

Chilillä ja inkiväärillä maustettu linssikeitto on täydellinen talviruoka. Linssikeiton valmistat helposti puolessa tunnissa. Linssikeitto on jo itsessään ruokaisa keitto ja kevyt broilerin jauheliha tuo soppaan lisää täyttävyyttä.

Katso linssikeiton resepti täältä.

Currykalakeitto  

Kalakeitto on täyttävä ja maukas ruoka, joka sopii hyvin myös keventäjälle. Thaimaalainen currytahna ja kookosmaito tuovat kalakeittoon mukavaa vaihtelua. Kun kalakeittoon lisää runsaasti vihanneksia, perunan määrää voi vähentää tai sen voi jättää jopa kokonaan pois.

Katso currykalakeiton resepti täältä.

Kasvisminestronekeitto  

Kasvisminestronekeitto on kevyt, mutta täyttävä ateria. Tähän tomaattipohjaiseen kasviskeittoon voit sujauttaa kaikenlaisia kasviksia maun mukaan, kikherneet ja pasta tuovat keittoon ruokaisuutta. Keventäjän kannattaa valita pastaksi esimerkiksi täysjyvämakaronia. Pastan voi halutessaan jättää myös pois.

Katso kasvisminestronekeiton resepti täältä.

Paahdettu myskikurpitsakeitto  

Paahtaminen tuo kurpitsaan ihanan täyteläistä makua. Pehmeän makuinen myskikurpitsa saa potkua inkivääristä ja chilistä, kookoskerma kruunaa kokonaisuuden. Kurpitsasta kannattaa hyödyntää myös siemenet, sillä niistä saa kuituja, proteiinia sekä terveellisiä rasvahappoja.

Katso paahdetun myskikurpitsakeiton resepti täältä.

Bataattisosekeitto  

Sosekeitto on helppo ja nopea ruoka, jota voi tuunata helposti sen mukaan, mitä vihanneksia kaapista sattuu löytymään. Bataattisosekeitto on pehmeän makuinen ja kauniin värinen soppa, jonka maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Raejuusto tuo annokseen proteiinia ja ruokaisuutta.

Katso bataattisosekeiton resepti täältä.

Broilerin jauheliha tekee linssikeitosta entistäkin ruokaisamman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit