Tuliko syötyä kinkkua kyllästymiseen asti? Itse tehty pizza maistuu välipäivinä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tuliko syötyä kinkkua kyllästymiseen asti? Itse tehty pizza maistuu välipäivinä

Maukas pizza ei vaadi kummoisia täytteitä. Hyvä pohja, raikas tomaattikastike ja mozzarella riittävät.

Julkaistu: 28.12.2016 19:32

Saitko joulun jämäruuista tarpeeksesi? Paista pizzaa.

Itse tehty pizza helpottaa oloa silloin, kun kinkun jämät rupeavat tökkimään.

Hyvä pizza syntyy rapeasta pohjasta ja maukkaista täytteistä. Tässä pari vinkkiä pizzan valmistukseen.

Lisää parmankinkku pizzaan vasta uunista ottamisen jälkeen.

Pizzakivi auttaa täydellisen pizzan tekemisessä

Jos kotona ei ole leivin- tai pizzauunia, niin tällä näppärällä apuvälineellä valmistat täydellisen italialaistyyppisen pizzan kotioloissa.

Näin käytät pizzakiveä

1. Laita pizzakivi aina kylmään uuniin ja lämmitä vasta sitten.

2. Älä koskaan jäähdytä lämmintä kiveä kylmällä vedellä.

3. Kun kivi on uunissa, säädä alalämpö kuumimmalle.

4. Esilämmitä kiveä 30–45 minuuttia. Mitä kuumempi lämpötila, sitä nopeammin pizzat paistuvat. Herkullinen, itse tehty pizza ei ole pikaruokaa. Sen salaisuus piilee pohjassa ja herkullista siitä syntyy vain rauhassa ajan kanssa valmistaen.

Napolilainen pizzapohja

Maailman kuuluisimmat pizzat tulevat Napolista. Napolilaisen pizzan pohja on hieman sitkeä ja kuohkea. Taikina valmistetaan hienoista ”00”-jauhoista, joiden koostumus tekee pohjasta pehmeän ja hieman sitkeän. Useita tunteja kohotettu taikina painellaan haluttuun muotoon ja täytteisiin käytetään laadukkaita raaka-aineita.

Perunat ja salvia ovat täydellinen yhdistelmä.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit