Sikke Sumarilta nerokas suolainen piirakkaohje: ”Tähän voi käyttää torttutaikinan ja kinkun jämät” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumarilta nerokas suolainen piirakkaohje: ”Tähän voi käyttää torttutaikinan ja kinkun jämät”

Helpot ja maukkaat pikkupiiraat maistuvat joulupäivän aamiaisella tai illalla glögin kanssa.

Suolaiset joulukinkkupiirakat maistuvat vaikka aamupalana tai iltaherkkuna.

25.12.2016 10:52

Kinkkua on ehkä syöty melkein kyllästymiseen saakka, mutta yhä sitä on jäljellä! Mutta koska se on niin hyvää, ei sitä halua poiskaan heittää. Eikä tarvitsekaan, kun teet tämän ohjeen mukaan helppoja ja makoisia kinkkupasteijoita.

Tässä ohjeessa saat käytettyä myös ne torttutaikinalevyt, joita et käyttänytkään joulutorttuihin sekä ne juustonkannikat jotka jäivät juustolautaselle.

Ainesten määrän on summittainen. Laita sen verran kinkkua kun sitä on jäljellä. Juustokin voi olla melkein mitä tahansa juustotarjottimelta on jäänyt yli.

Määrät ovat summittaisia, sillä ne riippuvat siitä, kuinka paljon kinkkua ja pakastetaikinaa on jäljellä, mutta summittain näin se menee:

n. 200 g joulukinkkua pieneksi pilkottuna

1 keskikokoinen keltasipuli silputtuna

noin 1 dl juustoraastetta

1-2 kananmunaa

1-2 dl kermaa

1 rkl dijoninsinappia

mustapippuria

suolaa maun mukaan

suolan tarve riippuu muiden aineksien suolaisuudesta

Kananmunan ja kerman suhde on 1 dl kermaa + 1 kananmuna.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.

Leikkaa sulaneesta pakastetaikinasta muotilla (sopivan kokoinen lasikin kelpaa) ympyröitä. Vuoraa niillä muffinivuoan kolot.

 

Täytä kolot kinkkutäytteellä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarkkaile paistoa, kun täyte pullistelee mukavasti ja saa vähän väriä, ovat pasteijat valmiita.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Muffinivuoka tulee apuun näiden pikkupiiraiden valmistuksessa.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit