Voiko voi maistua näin hyvältä? Yksi niksi tekee voista vieläkin parempaa

Tavallinen suosikkileivänpäällinen voi muuttua vieläkin herkullisemmaksi yhdellä valmistusniksillä.

Ruskistettua voita kutsutaan pähkinävoiksi. Yhdistä se pehmeän voin joukkoon, niin saat juhlavoita joulupöytään.

15.12.2016 12:06

Oletko joskus saanut ravintolassa rapsakan ja tuoreen leivän kanssa ihanan makuista voita ja ihmetellyt, miten se voikaan maistua niin hyvältä?

Tuiki tavallinen voi muuttuu herrojen herkuksi helposti.

Ota kimpale voita ja jaa se kahteen osaan. Toinen puoli jää pehmenemään huoneenlämpöön ja toinen sulatetaan ja paahdetaan.

Kun voita kuumentaa tarpeeksi kauan miedolla lämmöllä alkaa se ruskistua ja sen maku muuttuu pähkinäiseksi. Anna ruskistuneen ja paahtuneen voin jäähtyä ja sakan laskeutua kattilan pohjalle.

Yhdistä lopuksi voit sekoittamalla ne yhteen. Tarjoile tuoreen leivän kanssa. Tämä voi sopii loistavasti joulupöytään perunoiden kera tarjottavaksi tai saaristolaislimpun päälle.

Lue lisää

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit