Yllätystulos! Ananas ei jää viimeiseksi konvehtirasian pohjalle – ”Mikä ihme on zabaglione?” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Yllätystulos! Ananas ei jää viimeiseksi konvehtirasian pohjalle – ”Mikä ihme on zabaglione?”

Hitaus voi tarkoittaa konvehtipöydässä sitä, että käteen jää viimeinen jämäkonvehti. ISTV selvitti, mitkä konvehdit jäävät tuttujen suklaarasioiden pohjalle.

13.12.2016 19:00

Asetimme kolme perinteistä suklaakonvehtirasiaa vierekkäin ja päästimme ohikulkijat valitsemaan järjestyksessä suosikkinsa. Ensimmäiset maistajat saivat valita vapaasti kaikista, ja viimeiset joutuivat tekemään valintansa muilta jääneistä konvehdeista.

Saimme samalla käsityksen siitä, mitkä ovat suosituimpia konvehteja ja mitkä jäivät viimeisiksi.

Artikkelin videolta voit katsoa, millaisia konvehtivalintoja ohikulkijat tekivät.

Ensimmäisenä maistettavana oli Marabou Paradis -konvehtirasia. Tarjolla oli 13 erilaista suklaata.

Sonja Leván valitsi heti aluksi pehmeän toffeen. Pussiin valikoituivat myös pähkinätryffeli ja vadelmalakritsi.

Tarja Sipari luotti pähkinätryffeliin ja valkoiseen helminougat-konvehtiin. Lukas Stasevskij valitsi rommirusinaa, kookostoffeeta ja likööritryffeliä.

Antti Saari aloitti oman kierroksensa tryffelillä ja pähkinätryffelillä.

Maistajien valinnoista teki erityisen mielenkiintoisia se seikka, että ensimmäiset osallistujat katsoivat tarkasti tarjolla olevia makuja. Paula Järvinen napsi puolestaan miellyttävimmän muotoisia konvehteja, kuten ruudukkopintaista marsicrémeä ja simpukalta näyttävää rommirusinaa.

– Nämä rypytykset ovat niin kauniita, Järvinen perusteli.

”Isolla miehellä pitää olla iso konvehti”

Toiseksi avasimme yhdeksän erilaista konvehtia sisältävän Panda Juhlapöydän konvehteja -rasian. Ensimmäiseksi katosivat vadelmamarmeladi ja suklaacrisp.

Konvehtien muoto näytti tässäkin laatikossa olevan tärkeä ominaisuus etenkin vanhemmille maistajille.

Lukas Stasevskij valitsi ensimmäiseksi mintun ja heti perään rasian kookkaimman konvehdin eli hasselpähkinän sekä ananaksen.

– Isolla miehellä pitää olla iso konvehti.

Kaikki maut eivät olleet maistajille ennestään tuttuja.

– Mikä ihme on zabaglione, Paula Järvinen arpoi italialaisjälkiruoan äärellä.

”Suklaan suhteen aika kaikkiruokainen”

Kolmanneksi tarjolla oli Fazer Present -rasian konvehteja. Kaikkein pienimmän laatikon seitsemästä erilaisesta konvehdista lähtivät ensimmäiseksi toffee ja minttutryffeli.

– Olen suklaan suhteen aika kaikkiruokainen. En osaa sanoa, mikä näistä kaikista on oma lempikonvehtini, Sonja Leván totesi.

Lukas Stasevskij löysi rasian sisältä hedelmäisiä makuja.

– Otan marmeladia ja sitruunapiirasta. Tykkään tällaisista hedelmähommista muutenkin. Sitten vielä jälkiruoaksi lattesysteemi.

Paula Järvinen jatkoi edelleen tarkkaa muodon analysoimista. Silmää miellyttivät pitkulainen mantelinmakuinen tryffeli ja sydämenmallinen caramel fudge.

Jumbofinaali

Viimeinen maistaja Kalle Eerola sai toimia jumbofinaalin tuomarina. Paradis-rasiassa oli jäljellä enää viisi konvehtia: likööritryffeli, tryffeli, lime, marsicréme ja mantelitryffeli. Viimeiseksi jäi lopulta lime.

Juhlapöydän konvehteja oli jäljellä kolme: zabaglione, ananas ja suklaatryffeli. Viimeinen konvehti oli tällä kertaa eksoottinen zabaglione.

Present-laatikon kaksi viimeistä konvehtia olivat mantelitryffeli ja sitruunapiiras.

– Se on ehdottomasti mantelitryffeli. Sitruunapiiras jää viimeiseksi, Eerola linjasi.

Jouluisen testimme jämäkonvehdeiksi jäivät siis lime, zabaglione ja sitruunapiiras. Perinteinen toffee ja nougat katosivat rasioista nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit