Sikke Sumarin helppo omenahillo on todellinen herkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumarin helppo omenahillo on todellinen herkku

Uunissa paahdetuista omenoista syntyy pehmeän mausteinen omenahillo.

Omenahillo saa makua kanelista ja vaniljasta.

11.12.2016 8:12

Selailin Virpi Mikkosen kaunista Joulukirjaa ja mietin, mitä ihanaa siitä valmistaisin, kun muistin omenat, jotka toin mukanani Namastesta ja jotka yhä odottivat vintillä kylmissään.

Omenat paahdetaan ensin uunissa.

Valinnaksi päätyi ihanan helppo omenahilloresepti, jossa on chia-siemeniä. Hillosta tuli täydellinen kaveri aamupuurolleni erilaisista lettusista ja pannukakuista puhumattakaan!

Chia-siemenet tuovat hilloon rakennetta.

Tämän kirjan avulla opettelenkin nyt uusia, mielenkiintoisia ja terveellisiä vaihtoehtoja herkutteluhetkiini myös joulun jälkeen.

Mausteinen omenahillo

5 makeaa omenaa

1 rkl kookosöljyä

1 tl (ceylonin)kanelia

½ tl aitovaniljajauhetta

2 dl vettä

2 rkl chia-siemeniä

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Leikkele pestyt omenat lohkoiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulla uunipannulle.

Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita joukkoon kaneli ja vanilja. Kaada seos omenalohkojen päälle ja kääntele lohkoja käsilläsi, jotta kaikki palat maustuvat. Paista lohkoja uunissa noin 15 minuuttia.

Kaada omenalohkot tehosekoittimeen, lisää vesi ja soseuta joko täysin sileäksi tai jätä joukkoon sattumia. Lisää chia-siemenet ja hämmennä lusikalla. Kaada seos isoon hillopurkkiin ja jätä paksuuntumaan kannen alle reiluksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

 

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Sikke Sumari

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit