Tee törkyhyvät sipsit mikrossa – tarvitset vain perunoita, öljyä, suolaa ja talouspaperia

Julkaistu:

Sipsit
Tekeekö mieli sipsejä, mutta et haluaisi mussuttaa kokonaista pussillista? Jos kaapistasi löytyy perunoita, voit tehdä sopivan annoksen rapeita sipsejä helposti mikrossa.
Sipsejä on helppo tehdä itse. The Kitchn.comin ohjeella sipsien valmistus onnistuu jopa mikrossa ilman uppopaistamisen vaivaa. Tarvitset vain perunoita, suolaa ja oliiviöljyä. Halutessasi voit maustaa sipsit mieleisilläsi mausteilla.

Saadaksesi herkullisen rapeita sipsejä, viipaleista on tehtävä todella ohuita. Tämä onnistuu kätevimmin mandoliinilla. Voit leikata ohuita viipaleita myös terävällä kokkiveitsellä.

Tarvitset mikrosipsien valmistukseen myös talouspaperia ja kulhollisen kylmää vettä.

Voit tehdä mikrossa myös herkullisia juuressipsejä. Kokeile perunan sijaan esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa tai naurista.

Mikrosipsien valmistamiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä mikroon ei mahdu kerrallaan kovinkaan montaa viipaletta, ja yhden erän kypsennys vie kuusi minuuttia.

Ainekset

Muutama peruna tai muita juureksia

Suolaa

Mausteita (esimerkiksi paprikajauhetta, mustapippuria tai chiliä)

Oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Viipaloi huolellisesti pestyt perunat tai juurekset ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet välittömästi kylmään veteen.

2. Anna viipaleiden levätä muutaman minuutin ajan. Huuhtele viipaleita lopuksi kylmässä vedessä, kunnes ylimääräinen tärkkelys on huuhtoutunut pois ja vesi on kirkasta.

3. Kuivaa viipaleet huolellisesti keittiöpyyhkeiden välissä. Voit käyttää myös salaattilinkoa, jos omistat sellaisen.

4. Aseta mikronkestävälle lautaselle muutama pala talouspaperia ja asettele juuresviipaleita paperin päälle niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Koska lautaselle ei voi ladata liikaa sipsejä yhtä aikaa, joudut valmistamaan sipsit useassa erässä.

5. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja haluamiasi mausteita.

6. Kuumenna viipaleita mikrossa täydellä teholla kolmen minuutin ajan. Käännä sipsit ja kuumenna puolella teholla vielä toiset kolme minuuttia. Poista tässä vaiheessa rapeaksi kypsyneet sipsit ja kuumenna loppuja viipaleita vielä puolella teholla minuutti kerrallaan, kunnes kaikki sipsit ovat kypsiä.

Jos haluat valmistaa sipsejä kerralla enemmän, voit valmistaa sipsit myös uunissa tai uppopaistamalla. Katso terveellisten juuressipsien resepti täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt