Jauhelihaa ja ketsuppia: Näin syntyy suomalaisten suosikkiruoka - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Jauhelihaa ja ketsuppia: Näin syntyy suomalaisten suosikkiruoka

Nyt ei hienostella. Nyt syödään jauhelihakastiketta.

Jauhelihakastike on arki-illan pelastus. Ja päälle tietysti kunnon turaus ketsuppia.­

25.11.2016 8:40

Tavallinen jauhelihakastike tuntuu olevan suomalaisten suosikkiruokaa vuodesta toiseen. Ja miksei olisi: helppo, nopea ja niin hyvää. Tänään heitetäänkin hienostelu nurkkaan ja tehdään ihan tavallista jauhelihakastiketta.

Ruskista ensin jauheliha ja silputtu sipuli voissa. Siirrä syrjään odottamaan, sillä seuraavaksi tehdään ruskea kastike.

Perinteinen ruskea kastike syntyy voissa ruskistetuista vehnäjauhoista. Varo polttamasta jauhoja! Sekoita massaa koko ajan miedolla lämmöllä. Jauhot ovat valmiit, kun seos on vaaleanruskeaa. Lisää neste, sekoita huolellisesti ja jätä hetkeksi porisemaan. Tässä kohtaa voit laittaa pastaveden kiehumaan, sillä ihan kohta on jo valmista.

Lisää kastikkeen joukkoon vielä jauhelihat ja sipuli, mausteet ja tomaattipyree. Anna porista miedolla lämmöllä sen aikaa kun spaghetti kypsyy. Valmista!

Katso tarkka resepti Ruokalan sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit