Ajankohtaista

Upea saavutus! Suomen joukkueelle hopeaa kokkiolympialaisissa – Ruotsi ja Norja jäivät taakse

Julkaistu:

hopea
Keskiviikkona selvisi, että Suomen kokkijoukkue on voittanut olympiahopeaa. Lämpimien ruokien sarjassa joukkue nousi kultasijalle.
Suomen joukkue on menestynyt erinomaisesti Erfurtin kokkiolympialaisissa. Joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle jättäen taakseen pohjoisen keittiöstä tunnetut maat Ruotsin ja Norjan. Singapore sai kultaa ja Sveitsi pronssia.

Lehdistötiedotteen mukaan Suomi paransi sijoitustaan edellisistä olympialaisista, joissa se sijoittui seitsemänneksi. Hyvää suoritusta osattiin kuitenkin odottaa jo kahden vuoden takaisten Luxemburgin MM-kisojen lämpimän keittiön kolmannen sijan perusteella.



Jos kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen täältä.

Kilpailun kruunasi lämpimän keittiön sarjan voitto todella upealla pistesaldolla 94,275. Lämmin ruoka koostui pohjoisen mauista, ja joukkueet joutuivat valmistamaan kolmen ruokalajin illallisen 110 henkilölle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pääruoan peuranfilee sai kehuja täydellisestä kypsyydestä. Maa-artisokkaterriini oli myös erityisen hyvän makuinen. Myös jälkiruokaa pidettiin erittäin hyvänä kokonaisuutena, kapteeni Kristian Vuojärvi kertasi tuomaripalautetta tiedotteessa.

Helsingin Sanomien mukaan kilpailussa oli tänä vuonna 32 joukkuetta eri maista. Suomen joukkueessa kilpailivat Vuojärven lisäksi Marika Korhonen, Emeliina Papinniemi, Janne Töllinen, Jarkko Pulkkinen, Aki Kinnunen, Jenni Bergström, Mikko Pakola, Joona Lehto, Samuel Mikander, Simo Pietarinen ja joukkueen johtaja Tapio Laine.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt