”Tunnelma Turussa on erityinen koko viikon ajan” – 5 syytä tutustua Food & Fun festivaaliin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

”Tunnelma Turussa on erityinen koko viikon ajan” – 5 syytä tutustua Food & Fun festivaaliin

Food & Fun Turku 2016 -tapahtumassa on huippukokkeja ja baarimestareita ympäri maailman.

Ravintola Pinellassa vierailevana kokkina nähdään Jonah Kim, joka on keittiömestari Yona-nimisestä japanilais-korelaisesta ravintolasta Washington DC:stä.­

5.10.2016 19:23

Ruokasyksyn kohokohta alkaa tänään Turussa, kun 9 turkulaista ravintolaa ja 10 baaria ja kahvilaa saavat vierailevia kansainvälisiä keittiö- ja baarimestareita keittiöihinsä.

Kansainvälinen Food & Fun -festivaali rantautuu Aurajoen rannoille 5.–9.lokakuuta.

Jonah Kim on nuori keittiömestari Baltimoresta ja hän luotsaa Yona-nimistä ravintolaa Washington DC:ssä. Japanilais-korealainen ravintola tarjoaa ramenia ja pieniä annoksia parhaista raaka-aineista. Jonah on ollut paikallisessa mediassa esillä paljon ja on osallistunut Food & Funiin Reykjavikissa vuonna 2013. Turussa hän vierailee Karu Izakayan keittiössä.­

Keittiömestarivieraiden tehtävänä on valmistaa 4 ruokalajin menu Suomen saariston raaka-aineista yhdessä paikallisen ravintolan kanssa. Kansainvälinen tuomariraati pisteyttää kilpailijoiden tekemät annokset ja lauantaina 8.10 käytävässä loppukisassa ratkaistaan voittaja. Viiden päivän ajan ravintolat ovat avoinna kaikille, jolloin Food & Fun -menut ovat saatavilla.

Norjassa keittiökipinän saanut keittiömestari Jesper Krabbe, joka on pitkään työskennellyt Paul Cunninghamin keittiössä, The Paulissa 2009 - 2011 ja nyt Henne Kirkeby Krossa 2011 alkaen. Tanskan maaseudulla sijaitsevalla majatalolla ja ravintolalla on yli 4 000 neliömetrin puutarha, jonka tuotteet ovat käytössä ravintolassa. Hän voitti Food & Funin kilpailun Reykjavikissa 2016. Turussa hän vierailee Pinellan keittiössä.­

Tapahtuman tuottaja Jouni Kuru on innoissaan tapahtumasta. Ainutlaatuinen tapahtuma antaa turkulaisille ravintoloitsijoille ja tavallisille herkkusuille mahdollisuuden nähdä ja maistaa kansainvälisten huippuammattilaisten käden jälkeä ja samalla esitellä suomalaisia raaka-aineita heille.

– Ei ole todellakaan kiellettyä tuoda oman maan makuja mukanaan menuun, mutta paikallisuus ja tuoreus ovat pääroolissa menuissa.

5 syytä tutustua Food & Fun -festivaaliin

  1. 9 menua ruokaravintoloissa eli yli 46 annosta ovat luotu juuri tätä festivaalia ja sen vieraita varten. Ne ovat saatavilla vain tällä viikolla.

  2. 7 drinkkimenua cocktailbaareissa eli yli 30 drinkkiä tähän tapahtumaan maisteltavaksi.

  3. Food & Fun tunnelma. Ihmiset viipyvät ja nauttivat illanvietosta ja tunnelma on erityinen koko viikon ajan turkulaisissa ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Koe Turun tunnelma sellaisena jona et ole sitä koskaan ennen nähnyt. Tunnelmaa luovat myös Jazz City Turun järjestämät konsertit festivaalin jokaisena päivänä.

  4. Mahdollisuus tavata vierailulla olevia huippukeittiömestareita ja baarimestareita henkilökohtaisesti niin ravintoloissa sekä illanviettopaikoissa, etenkin Tiirikkalassa johon porukka kokoontuu iltaisin työvuoron jälkeen.

  5. Kahvi-workshop suomenmestari baristojen vetämänä Cafe Artissa lauantaina ja sunnuntaina sekä vierailevien baarimestarien kilpailu/esittäytyminen The Cowssa lauantaina 8.10. kello 16.00–18.00 tulee olemaan ainutlaatuinen.

Mukana olevat ravintolat ja vierailevat mestarit

Smör - Gabriel Mellim Andersson, Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi

E. Ekblom - Gísli Matthías Auðunsson, Reykjavik, Iceland

Pinella - Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska

Karu Izakaya - Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA

Tres - Yun Fuentes, Alma del Cuba, USA, Philadelphia

Daphne - Steinar Sveinsson, Matur og Drykkur, Reykjavik, Islanti

Hus Lindman - Sergii Zelenokhat, Ukraina

Sergio's - Riccardo Benvenuti, Italia

Gustavo - Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja

Cocktailbaarit ja kahvilat

E. Ekblom - David Jimenez Gamboa, Manna la Roosa, Tallinna, Reykjavik

Tårget - Annica Leverenz, matkustava miksologi

Tiirikkala - Leo Ólafsson & Ólöf Rún Sigurðardóttir, Reykjavik, Islanti

The Cow - Arni Gunnarsson, Reykjavik, Islanti

Pinella Bar - Teitur Schiöth, Slippbarinn, Reykjavik, Islanti

Börs Bar & Cafe - Markus Sillanpää, Suomi

Marina Bar & Lounge - Greta Grönholm, Suomi

Gaggui Kaffela - Axel Thorsteinsson, Apotek, Reykjavik, Islanti

Cafe Art järjestää cuppingeja pitkin viikkoa ja maistattaa Turun Kahvipaahtimon kahveja vuoden barista 2014 Helka Ikosen sekä Vuoden barista 2010 & 2012 Joona Suomisen opastuksella.

Mbakery

Ruotsin länsirannikolla kasvanut keittiömestari on aloittanut kokin uransa Ranskasta. Viiden Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen hän siirtyi New Yorkiin, ravintolaan nimeltä Aska. Viime marraskuusta alkaen hän on johtanut Göteborgissa huippuravintolaa nimeltä Upper House Dining. Inspiraatiota hän hakee lapsuutensa muistoista. Turussa hän on vierailemassa Ravintola Smörin keittiössä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit