Katoaako tämä legendaarinen kyltti Helsingin kattojen yltä? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Katoaako tämä legendaarinen kyltti Helsingin kattojen yltä?

Olympiavuonna perustetun Palacen taru voi olla pian kokonaan ohi.

Julkaistu: 2.10.2016 19:23

Olympiavuonna perustetun Palacen taru voi olla kokonaan ohi ensi jouluna.

Viimeinen illallinen nautitaan ravintola Palacessa joulun alla ja koko legendaarinen ravintola suljetaan. Viime vuosina Eteläranta 10:n kuuluista gourmet-paikoista on ollut avoinna enää kymmenennen kerroksen näköalaravintola.

– Vuokrasopimus loppuu ja myös ylin kerros menee remonttiin. Varmuudella ravintola on kiinni ainakin vuoden verran eli koko 2017. Muuta tietoa ei ole. Mahdollisesti se voi jatkaa Palace-nimisenä, ravintolan omistaja Esa Karppinen sanoo.

Vuokrasopimuksen osapuolet ovat talon omistava Teollisuuskeskus Oy sekä sijoittaja Esa Karppisen Berling Capitalin omistama Palace Ravintola Oy. Karppinen on aiemmin omistanut myös Kämpin.

– Koko infra uusitaan, putket, ikkunat, seinät. On selvää, ettei siinä silloin voi olla ravintolatoimintaa. Hotelliahan ei ole ollut enää liki kymmeneen vuoteen, vaan kerrokset menivät toimistoiksi. Talokin on ollut hupussa jo puoli vuotta.

Karppisen mukaan Palace-kyltti säilyy työnantajapalatsin katolla. Maineikkaan irtaimiston kohtalosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Alvar Aallon tuoleja saunatiloissa vuonna 2009.

Onko teillä halu luopua Palacesta kokonaan?

– Ei missään tapauksessa. On mahdollista pyrkiä uuteen vuokrasopimukseen, Karppinen vakuuttaa.

Edesmennyt pääkonsuli ja gastronomi Heikki Tavela (vas.) ja keittiömestari Pekka Terävä Palacessa vuonna 2001 kuvatussa kuvassa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit