Ajankohtaista

Turkulaisravintola myi äärimmäisen uhanalaisen villitaimenen mätiä – ravintola pahoittelee: ”Otamme täyden vastuun”

Julkaistu:

Uhanalainen kala
Turkulaisravintola Kaskis myöntää virheensä ja päätti toimia. Rahat on nyt lahjoitettu Suomen Luonnonsuojeluliiton vesien suojeluun.
Keväällä Michelin Guide -tarran ikkunaansa saanut turkulainen huippuravintola Kaskis sai kovaa ryöpytystä kalakansalta.

Ravintola on myynyt suositussa kalaympyrä-annoksessaan villitaimenenmätiä. Sosiaalisessa mediassa leviämään lähtenyt ravintolan julkaisema mätikuva sai suomalaisen kalakansan raivoihinsa. Kuva on sittemmin poistettu ravintolan Facebookista.

WWF:n uhanalaiset kalalajit sivuilla kerrotaan meritaimenen olevan äärimmäisen uhanalainen.

Meritaimenta on esiintynyt ainakin 60 mereen laskevassa joessamme, mutta jäljellä on enää kymmenkunta alkuperäistä kantaa. Suomen meritaimenkannat ovat Itämeren alueen kannoista kaikista uhatuimpia, ja meritaimen on todellisessa vaarassa kadota vesistämme, kerrotaan WWF:n sivuilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ravintola myöntää mokanneensa ja pahoittelee tapahtunutta Facebookissa julkaisemallaan avoimella tiedotteella.Ravintola ottaa täyden vastuun tapahtuneesta ja kertoo tiedotteessaan, että kyseenalaisella mätierällä viimeistellyistä kalaympyräannoksista saatu myynti 700 euroa on lahjoitettu Suomen Luonnonsuojeluliiton vesien suojeluun.

Ravintolan Facebookissa tiedote on kirvoittanut kommentteja muun mussa näin:

– Kotimaisia ammattikalastajien pyytämiä luonnonkaloja kannattaa suosia, ja jättää uhanalaiset pyytämättä. Laadukas ja korkeatasoinen ruoka ja vastuullisuus kuuluvat yhteen! Arvostamme suuresti tällaista linjausta! Loistava ratkaisu! Kiitos!

– Ryhdikästä ja ammattimaista toimintaa. Fiksu oppii virheistä.

– Kaikki mokaa joskus! Hieno vastuunkanto ja tätä kun levitetään, niin ehkä asia kääntyy vielä positiiviseksi kun suuri yleisö saa myös tätä kautta infoa uhanalaisesta lajista. Iso peukku!

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt