Säilö puolukka näin – vanhanajan konsti todella toimii - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Säilö puolukka näin – vanhanajan konsti todella toimii

Joskus vanhassa vara parempi. Muista tämä niksi, kun säilöt puolukoita.

Puolukka on vitamiinipommi.­

21.9.2016 7:01

Ennen ei törsätty puolukoihin sokeria, eikä säilömiseen tarvittu pakastinta. Ennen vanhaan puolukka säilöttiin tällä yksinkertaisella ohjeella.

Puolukat sisältävät runsaasti bentsoehappoa, jolloin ne säilyvät mainiosti ilman sokeria, kuumennusta tai säilöntäaineita.

Suomen luonnontuotealan toimialajärjestön Arktisten Aromien verkkosivuilla vinkataan, että puolukkaa voi säilöä hyvin ilman sokeria tai pakastinta.

Marjoja tulee survoa niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Survos säilytetään viileässä puhtaissa lasipurkeissa tai kannella peitetyissä muoviastioissa. Kun survosta käyttää, tulee aina ennen purkin sulkemista tarkistaa, että marjat ovat survotun soseen peitossa ja pinta jää tasaiseksi. Puolukkasurvoksessa säilyy jopa 80 % puolukan sisältämästä C-vitamiinista, Arktisten Aromien verkkosivuilla neuvotaan.

Miten säilöt puolukat? Teetkö niistä hilloa, säilöt kylmässä sellaisenaan vai pakastat? Keskustele alla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit