Kaalilaatikko-ohje on isoäidin peruja: ”Ohje on kiertänyt kauttani myös tyttäreni lempiruuaksi” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kaalilaatikko-ohje on isoäidin peruja: ”Ohje on kiertänyt kauttani myös tyttäreni lempiruuaksi”

ET-lehden lukija Merja Koho paljasti parhaan kaalilaatikko-ohjeensa.

Perinteinen kaalilaatikko on muhinut pehmeäksi.

5.9.2016 19:41

ET:n lukija Merja Koho sai äidiltään kaalilaatikon ohjeen ja antoi sen tyttärelleen.

– Tämä kaalilaatikko on äidin peruja lapsuudenkodistani. Teimme sitä viikonloppuisin. Ohje on kiertänyt kauttani myös tyttäreni lempiruuaksi. Talvikaalista valmistettuna laatikosta saa kaikkein parhaan, Koho kertoo ET-lehdelle.

Merjan kaalilaatikko

4–6 annosta

1 ½ dl kokonaisia ohraryynejä

1 valkokaali (1 ½ kg)

3–4 rkl siirappia

1 rkl voita tai öljyä

500 g jauhelihaa

1 sipuli

2 tl rouhittua mustapippuria

maustepippuria

1 ½ tl suolaa

2 porkkanaa

noin ¾ l lihalientä

  1. Keitä ohraryynit lähes kypsiksi vedessä.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki paistinpannulla rasvassa. Mausta siirapilla ja suolalla. Kumoa kaali uunivuokaan.

  3. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta seos pippureilla ja suolalla.

  4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

  5. Sekoita kaaliin ohraryynit, jauheliha ja porkkana. Kaada joukkoon lihalientä vajaa puolet vuoan korkeudesta.

  6. Paista 200 asteessa uunissa keskitasolla noin tunti.

Vinkki: Kokeile kotimaisen lampaan sesonkiaikaan karitsan jauhelihaa.

Keskustele alla millainen on sinun paras kaalilaatikko-ohjeesi? Tuleeko siihen joku yllättävä mauste vai suositko perinteistä? Laitatko mukaan riisiä tai ohraa?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit