7 välipalapatukkaa pistettiin testiin – tällaisia ne oikeasti ovat - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

7 välipalapatukkaa pistettiin testiin – tällaisia ne oikeasti ovat

Kaupat notkuvat jos jonkinlaista eväs- ja energiapatukkaa. Sahajauhoa vai täyttä tavaraa? Testasimme.

1.9.2016 19:28

NYT ON tosi kyseessä, sillä siskokset Maarit Oksanen-Biarowsky ja Reetta Soratie ovat lähdössä parin viikon päästä patikoimaan Rukalle. Tavallisesti vaelluksella on mukana myös pikkusisko Annamari Oksanen, mutta hän tyytyy nyt etelän sieni- ja marjametsiin. Evästä sinnekin tarvitaan.

Testiryhmään kuuluvat myös urheiluseura Pihauksen aktiivi Anne Nyysti ja hänen alati liikkuva tyttärensä Meeri Nyysti.

– Hyvä tietää, mitä otamme Rukalle mukaan ja mitkä jätämme ehdottomasti hyllylle. Päivämatkat ovat varmaan siinä kymmenen kilometrin hujakoilla, Maarit ja Reetta arvelevat.

  • Jutun yhteydessä olevalla videolla testaajat paljastavat ylivoimaiset suosikkinsa.

Ainakin vanhat tutut Elovenat päätyvät naisten anorakintaskuun, sillä aprikoosin ja karpalo-kinuskin maut selvisivät sokkotestissä loistavasti.

– Tykkään hörsötyksistä ja pähkinästä.

– Tämähän on juustokakun pohja! Kaffe ei olisi pahitteeksi.

KAHVIA ei nyt naisille anneta. Tusinan patukan testi ponnistellaan veden voimin, suun raikastamiseen käytämme kuorittua avomaankurkkua.

 Totta kai otamme mieluummin kotimaisen, jos sellainen on tarjolla. Onhan se aina puhtaimmasta päästä. Kai.

– Eikö saa mitään suolaista?

Ei saa. Nyt testataan vain viljaisia, marjaisia ja hedelmäisiä patukoita. Proteiinipatukat ja suklaiset eivät kuulu myöskään tähän testiin.

– Kas, kun ei nokkosta sentään.

Onpa hyvinkin. Sitä on mukana leviläisen Arctic Super Foodsin Puolukka-karpalo-nokkonen-pötkylässä, joka tuli vastikään markkinoille kahden kaverinsa kanssa.

ARKTISISTA marjoista ja villiyrteistä valmistetut patukat ovat ainoat täysin kotimaiset markkinoilla olevat tuotteet. Ne ovat saaneet myös Joutsenlipun. Toistaiseksi niitä on tarjolla harvakseltaan ja alan erikoisliikkeissä.

– Oma suosikkini on tyrni-kuusenkerkkä, makumestari ja toimitusjohtaja Jari Kurtti vinkkaa.

Onneksi makuasioista saa kiistellä. Etelän leideille tyrnijuttu maistui kaikkein huonoimmin.

– Tää takkuaa. Liian tymäkkä tapaus.

POHJOISEN pötköistä tykättiin muuten, ja niissä on myös täydellisimmät sisältö- ja kotipaikkatiedot. Elovenoja tehdään Britanniassa ja Suomessa, Leaderin BareBareihin on yksilöity jopa Vantaa.

Sen sijaan tuttu Paussi ei hiisku valmistusmaasta mitään, ja paljon pientä tuotepiperrystä tarjoava Cliff Bar ilmoittaa olevansa kotoisin Pohjois-Amerikasta. Pirkka tulee Tshekistä.

– Totta kai otamme mieluummin kotimaisen, jos sellainen on tarjolla. Onhan se aina puhtaimmasta päästä. Kai.

PATIKKASISKOILLA on todennäköisesti eri eväät, sillä sisarukset tunnustautuvat täysin erileirisiksi makujen suhteen.

–­ Minä olen se hapan, Annamari persoin makealle ja Reetta sitten siltä väliltä, esikoinen Maarit nauraa.

Patukat hankittiin Partioaitasta Espoon Sellosta, K-Market Fortunasta Helsingistä ja Arctic Super Foodsin tehtaalta Leviltä.

Mikäli grafiikka ei näy kunnolla alla, voit katsoa sen myös täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit