Paulig osti nyhtökaurayhtiön – tähtäys kansainvälisille markkinoille: ”Vitosvaihde silmään” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Paulig osti nyhtökaurayhtiön – tähtäys kansainvälisille markkinoille: ”Vitosvaihde silmään”

Kotimainen elintarvikeinnovaatio nyhtökaura ottaa seuraavan askeleen, kun elintarvikekonserni Paulig osti valmistajan osake-enemmistön.

1.9.2016 10:30 | Päivitetty 1.9.2016 11:30

Yrityskaupan taustalla on viedä nyhtökaura kansainvälisille markkinoille ja vastata kovaan kotimaan kysyntään.

Nyhtökauravalmistaja Gold&Green Foods ja Paulig Group ovat 31.8.2016 solmineet laajamittaisen sopimuksen, jonka tarkoituksena on nopeuttaa nyhtökauran tuotantokapasiteetin kasvattamista ja aloittaa innovaation kaupallistaminen kansainvälisille markkinoille, yrityksen tiedotteessa kerrotaan.

Huippukokki Henri Alén testasi taannoin nyhtökauran Radio Rockin juontajien kanssa. Yllä olevalta videolta näet, mitä Alén sai nyhtökaurasta aikaan.

Nyhtökaura on kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu kasvisproteiinituote, joka tuli kauppoihin keväällä 2016.

– Kumppanuus Pauligin kanssa antaa meille lisää monipuolisia resursseja ja osaamista nyhtökauratuotannon kasvattamiseen Suomessa. Haluamme varmistaa, että jokainen, joka haluaa ostaa tuotetta, myös löytää sen kaupan hyllyltä tai ravintolan ruokalistalta. Ajattelemme nyhtökauran parasta ja tämä askel mahdollistaa kansainvälistymisen ja tuotannon kasvattamisen. Olemme ylpeitä uudesta kotimaisesta kumppanistamme, joka on vahva suomalainen yritys, joka jakaa samat arvot kanssamme, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen kertoo.

Yrityksen tiedotteen mukaan Pauligin mukaantulo liiketoiminnan kehittämiseen on luonnollinen jatkumo sille, että konserni on viime vuosina panostanut voimakkaasti niin sanottuihin luonnollisiin ja terveellisiin elintarvikkeisiin.

– Ihmiset ovat enenevässä määrin kiinnostuneita ruokavaliostaan, ja uskomme vahvasti siihen, että nyhtökauran suosio on vasta aluillaan, Pauligin konsernijohtaja Jaana Tuominen linjaa.

– Olemme sitoutuneet ponnistelemaan nyhtökauran kasvun varmistamiseksi ja todella innoissamme siitä, että Gold&Green Foodsin perustajat haluavat rakentaa tulevaisuutta yhteistyössä kanssamme.

Nyhtökaura on kypsää ja se ei vaadi kypsennystä. Siitä voi valmistaa helposti ja nopeasti arkiruokaa.

Gold&Green Foods jatkaa operatiivista toimintaansa itsenäisesti ja yrittäjävetoisesti myös yrityskaupan jälkeen. Yritys saa uudelta kumppanilta resursseja, jotka vauhdittavat liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

– Nyhtökauran valmistus on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja ällistyttävän raju kysyntä on yllättänyt kaikki osapuolet. Kapasiteetti on kolmessa kuukaudessa jo yli kaksinkertaistunut, ja kysyntä on noussut samassa tahdissa. Ytimeltään Gold&Green Foods on teknologiayritys, joka kehittää innovatiivisia tuotteita tiimin tuottaman tutkimustiedon ja käyttäjälähtöisten muotoiluprosessien avulla. Meitä viehätti Pauligin lähestymistavassa jo alusta lähtien se, miten tärkeänä hekin pitävät laadukasta, modernia innovaatioprosessia. Järjestelyn avulla saamme vielä lisää vauhtia hittituotteen valmistukseen, jotta ydinosaajamme voivat keskittyä myös kehitystyöhön. Nyt pistetään vitosvaihdetta silmään Itkonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit