Makoisat karitsankyljykset Sikke Sumarin ohjeilla – salaisuus on marinadissa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Makoisat karitsankyljykset Sikke Sumarin ohjeilla – salaisuus on marinadissa

Maukas karitsakyljys on grilliruoan aatelia.

24.7.2016 9:46

Jostain syystä lihan grillaaminen tai valmistaminen paistinpannussa on monelle kauhistus, koska ajatellaan sen olevan hirveän vaikeata. Mutta totuus on, että sen helpompaa ei olekaan, kuin karitsankyljysten valmistaminen – joko pannussa tai grillissä.

Tarvitaan vain hyvä marinadi ja lopuksi hyvä glaseeraus, niin epäonnistuminen on täysin mahdotonta. Jutun juju on se, että uskaltaa ottaa lihat pois tulilta kyllin nopeasti – liian kypsiksi paistettuina syntyy kengänpohjaa.

Näillä mausteilla sekin on hyvää!

 

Marinadi

10 valkosipulinkynttä

10-15 lehteä tuoretta basilikaa

Muutama oksa timjamia

1,5 dl hyvää oliiviöljyä esimerksi Terra Cretan luomua

1 kg karitsankyljyksiä

1/2 sitruunan kuori

Glaseeraus

6 rkl luomuhunajaa

1 rkl Dijonin sinappia

muutama oksa tuoretta timjamia

½ rkl balsamicoa

Murskaa valkosipulinkynnet, revi basilikanlehdet, kuori sitruunasta kuorilastuja perunankuorimaveitsellä ja marinoi kyljyksiä välillä käännellen kolmisen tuntia.

Valmista glaseerausseos sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.

Kuumenna grillipannu (tai grilli) ja grillaa kyljyksiä muutama minuutti molemmin puolin. Älä paista liikaa! Kyljysten pitää jäädä hyvin roseiksi – näin ne ovat maukkaimmillaan.

Glaseeraa kyljykset pensselillä hetkeä ennen kuin otat ne pannusta.

Tarjoa nopeasti suolavedessä ryöpättyjen ja voinokareella maustettujen sokeriherneiden ja sitruunanlohkojen kera.

Pane myös loppu glaseerausliemi tarjolle.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit