Ruokarekat poistetaan Helsingin Rautatieasemalta – HS: Taustalla lukuisia valituksia ja myyjien välisiä kiistoja

Suositut ruokarekat poistuvat Helsingin Rautatieaseman aukiolta viikonloppuun mennessä.

Katuruoka ja ruokarekat ovat vallanneet kesäisen Helsingin. Kuvituskuva.

13.7.2016 16:39

Helsingin kaupungin rakennusvirasto tiedotti tiistaina omilla sivuillaan, että ketterät kioskit, tai ruokarekat, poistetaan Helsingin Rautatieaseman asema-aukiolta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Rakennusviraston nettisivujen mukaan myyntiautoja ei nähdä paikalla enää tämän viikon perjantain jälkeen. Syinä myyntiautojen poistamiseen ovat toistuvat sopimusrikkomukset ja alueen luvaton käyttö.

Asema-aukiolla on myyntipaikat kahdelle kioskille, mutta HS:n haastatteleman apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan paikalla on pahimmillaan ollut seitsemän ruokarekkaa.

Päätöksen tehnyt rakennusviraston toimistopäällikkö Timo Korhonen on pahoillaan myyjien puolesta, mutta palautetta on tullut niin paljon, että rakennusviraston on otettava aikalisä. Myyntiautot ovat saaneet lukuisia valituksia, koska ovat tukkineet tien, ja koska myyjien välillä on ollut reviiriin liittyviä erimielisyyksiä.

– Välillä on ollut poliisi selvittämässä myyjien välisiä kiistoja. Nämä ovat olleet niin hyviä myyntipaikkoja, ettei edes meidän antama 500 euron sopimussakko ole auttanut, sillä myynti on ollut moninkertainen sakkoon verrattuna, Korhonen sanoo HS:lle.

Rakennusviraston nettisivujen mukaan Ketterä kioski on liikkuva elintarvikekioski, jolla ei ole omaa pysyvää myyntipaikkaa. Katuruokakulttuurin suosio on vain kasvanut viime vuosina ja Helsingin katukuvaan on alkanut ilmestyä lukuisia ruokarekkoja ja liikkuvia myyntikojuja.

Asema-aukiolla oli aiemmin neljä myyntipistettä myyntiautoille, mutta kaksi pistettä poistettiin alkukesästä kaupunkipyörien tultua paikalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit