IS:n uusi kokki Prisca Lecrec paljastaa lempiruokansa: ”Hienoja syviä makuja, helppo valmistaa” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

IS:n uusi kokki Prisca Lecrec paljastaa lempiruokansa: ”Hienoja syviä makuja, helppo valmistaa”

IS:n uusi kokki Prisca Leclerc oppi ranskalaiselta isältään, että kun ruoassa on tarpeeksi makua, sitä ei tarvitse ahmia paljon. Priscan ohjeilla loihdit herkullisen kesälounaan.

Prisca Leclerc ja 9-viikkoinen Myrsky, joka on landseerin ja berninpaimenkoiran sekoitus.

20.6.2016 16:28

Kerro vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä olet tullut.

– Olen isän puolelta ranskalainen ja syntynyt Pariisissa. Muutimme äidin kanssa Suomeen, kun olin 3-vuotias. Vietin lapsena kesäisin pidempiä aikoja Ranskassa isän luona. Minulla on voimakkaita muistoja ruokahetkistä siellä. Ensin minusta piti tulla tanssija, mutta kroppa petti. Välivuotta pitäessäni menin maskeeraajakouluun. Tein meikkaajan töitä 20 vuotta. Viimeiset vuodet olen tehnyt lifestyle- ja ruoka-artikkeleita. Kolme vuotta sitten pääsin Sanomilla kaupallisen sisällöntuottajan koulutusohjelmaan. Minusta tuli ruokatuottaja. Viime syksynä tuli ulos keittokirjani Tarte tatin.

 Hyvistä raaka-aineista on helppo tehdä hyvää ja voi olla varma, että niistä valmistettu ruoka on terveellistä. Ranskassa käydään joka päivä ostamassa sen päivän ruoat. Siellä ei osteta kahden viikon ruokia etukäteen marketista.

Missä asut ja millainen perhe sinulla on?

– Asun Itä-Helsingissä omakotitalossa. Perheeseeni kuuluvat mies ja 15-, 13- ja 8-vuotiaat lapset sekä Myrsky-koira, joka on landseerin ja berninpaimenkoiran sekoitus.

Mistä lähtien olet ollut kiinnostunut ruoanlaitosta?

– Sain herätyksen vajaat kymmenen vuotta sitten, kun minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä ruokajuttuja Kotoliving-sivustolle ja lehteen. En ollut ennen ajatellut, että ruoasta voisi tulla ammatti. Kiinnostus ruokaan on lähtöisin Ranskan-juuristani. Arvostan raaka-aineita ja selkeitä makuja. Hyvistä raaka-aineista on helppo tehdä hyvää ja voi olla varma, että niistä valmistettu ruoka on terveellistä. Ranskassa käydään joka päivä ostamassa sen päivän ruoat. Siellä ei osteta kahden viikon ruokia etukäteen marketista. Totta kai pitää miettiä terveysasioitakin, mutta en itse osta light-tuotteita. Kun ruoassa on tarpeeksi makua, sitä ei tarvitse ahmia suuria määriä. Pienestäkin tulee kylläinen olo.

Millaista ruokaa aiot tehdä Ilta-Sanomien lukijoille?

– Monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista. Ei mitään tähtitiedettä.

Mikä on lempiruokasi?

– Burgundinpata on täydellinen pataruoka. Siinä on hienoja syviä makuja, ja se on helppo valmistaa. Kesällä tykkään erilaisista salaateista ja raikkaista jälkiruoista.

Mitä muita intohimoja sinulla on kuin ruoka?

– Eipä hirveästi muita. Varmaan sisustaminen ja koti. Kaikki kauneus kiehtoo. Olen visualisti. Ruokaakin laittaessa visuaalisuus on tärkeää. Perhe on tietysti myös tärkeä. Tällä hetkellä arki yrittäjänä ja perheenäitinä on aikamoista pyöritystä. En ehdi harrastaa oikein mitään. Tanssitunneilla kävisin, jos ehtisin. Ammennan vapaa-ajallakin ideoita työhön eikä se ahdista. Olen onnekas, sillä olen aina saanut tehdä työkseni sitä mitä rakastan.

Mistä haaveilet?

– Haaveena olisi saada elää yksi vuosi niin, ettei tapahtuisi suuria mullistuksia ja pystyisi keskittymään tavalliseen elämään. Vuoden sisällä on ollut tosi paljon surua ja iloa vuoronperään. Kotimme on ollut vuoden remontissa. Isäni kuoli syksyllä. Olen saanut upeita työmahdollisuuksia. Pitkällä tähtäimellä haaveilemme mieheni kanssa matkustamisesta. Ennen lapsia olimme paljon Aasiassa. Haluaisin kiertää Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Afrikassa.

Katso Priscan ohje herkulliseen kesälounaaseen:

Rosmariini- siirappi antaa persikoille potkua

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit