Todella helppo ohje nyhtökaurasta – pastakastike ”jauhelihakastikkeen tyyliin” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Todella helppo ohje nyhtökaurasta – pastakastike ”jauhelihakastikkeen tyyliin”

Pursota mukaan ketsuppia ja helppo kotiruoka on siinä.

Tomaattinen nyhtökaurakastike maistuu spagetin kanssa.

25.5.2016 19:04

Nyhtökaura on vegaaninen, gluteeniton ja maidoton kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu lihanomainen raaka-aine, joka soveltuu nopeaan arkikokkaukseen.

Nyhtökaurasta voi valmistaa monenlaista kotiruokaa. Suomalaisten suosikkiruoka jauhelihakastike valmistuu näppärästi nyhtökaurastakin. Katso ohje alta.

Myös pihvit ja vaikka pyttipannu ovat helppoa kotiruokaa.

Kotimaisen nyhtökauran lisäksi markkinoille on tupsahtanut myös ruotsalainen samankaltainen tuote Oumph!, joka on myös vegaaninen, gluteeniton ja maidoton.

”Lihaisat” pihvit ovat maustettu kuivatuilla sienillä ja sipulilla.

Oumph! on koostumukseltaan enemmän kanamaista, kuin nyhtökaura. Nyhtökaura muistuttaa enemmänkin kuivaa riivittyä ylikypsää lihaa.

Molempia tuotteita voi käyttää tähän bolognesekastikkeeseen sekä muihinkin ohjeisiin.

Molemmat tuotteet ovat kehitelty vaihtoehdoksi arkiseen kotikokkailuun, silloin kun mieli tekisi jotain muuta kuin iän ikuista jauhelihaa.

Runsaasti proteiinia sisältävät tuotteet ovat hyviä vaihtoehtoja arkiseen ruoanlaittoon.

Lue lisää ja katso ohjeet

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit