Ajankohtaista

Herkuttelijat synnyttivät hillitömän someilmiön: ”Rempseää mättämistä ja nautiskelua”

Julkaistu:

Sipsikaljavegaanit
Vegaani on henkilö, joka ei syö mitään eläintuotteita. Usein vegaania pidetään niukkailijana, mutta Facebook-ryhmä Sipsikaljavegaanit murskaa myytin.
Viime syyskuussa vegaani Terhi Heimonen löysi ensimmäistä kertaa vihiksen kaupasta Kajaanissa. Vihis on kasvissyöjälle sopiva vaihtoehto vanhalle suosikille lihapiirakalle eli lihikselle.

– Mietin, että mikä vääryys, etten ole kuullut näistä aiemmin. Tarvittiin ryhmä, jossa tieto vegaanisista uutuuksista kulkisi nopeasti, ja jossa voisi muutenkin esitellä syömiään mättöruokia, Heimonen muistelee.Vihiksistä voi tehdä myös huikeita vegaaniburgereita. Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Nyt jo yli 12 000 sipsikaljavegaania kokoontuu ryhmässä osoittamaan, että vegaanisuus onkin rempseää mättämistä ja nautiskelua. Ilmiöksi noussutta “sipsariutta” selittää ryhmän ylläpitäjä Sela Räsänen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ryhmä tuo esille vegaanisen elämän helppoutta ja mukavuutta. Sipsarius on kehopositiivista elämästä nauttimista. Vegaaneita on kaiken näköisiä, kokoisia ja koulutustasoisia. Sipsarius ei ole minkään ikäryhmän tai tuloryhmän juttu. Jokainen joka haluaa nauttia elämästä vahingoittamatta muita voi osallistua, Räsänen kiteyttää.”Sipsarit” ovat teettäneet myös omia kasseja. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ryhmän säännöt kieltävätkin kaloreista huomauttelun edes leikillä. Huumori on kuitenkin Sipsikaljaveganismin ytimessä. Ryhmä toivottaa tervetulleeksi myös muut kuin vegaanit ja huoleton asenne toimii sisäänheittäjänä kasvissyöntiin.Vihis-kasvispiirakan voi tarjoilla myös näin herkullisesti. Jos kuva ei näy, katso se tästä.

– Moni on kertonut alkaneensa vegaaniksi ryhmän ansiosta, kun sitä ennen ei ole tiennyt, että vegaanikin voi elää herkutellen, Heimonen kertoo.

– Valmiita vegaanituotteita on nykyään helposti saatavilla. Kaupoissa on mittavat valikoimat kasvisperäisiä jäätelöitä, maitoja, jugurtteja ja nykyään jopa juustoja. Ei tarvitse mennä kylän ainoaan terveysruokapuljuun ja ostaa kiskurihinnoilla soijajauhoa josta itse vääntää kitkerää soijamaitoa, kun lähikaupasta saa runsasta kahvitteluun varta vasten valmistettua kauramaitoa, Räsänen lisää.Jopa parmesaanijuustoa muistuttavaa vegaanista prosociano-juustoa on saatavilla marketeista Suomessa. Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Sipsikaljavegaanit tekevät veganismista kieltämättä helpon ja riemukkaan näköistä. Mitä sanoisitte ihmiselle, joka haluaisi olla vegaani, muttei tahdo luopua lempiherkuistaan?

– Ne voi kaikki tehdä vegaanisenakin, Heimonen toteaa.Myös perinteinen voileipäkakku onnistuu vegaanisti. Jos kuva ei näy, katso se tästä.

– Sen, ettei mistään ole tarvinnut luopua. Olen itsekin vain vaihtanut eläinperäiset herkut kasviperäisiin. Näin voin herkutella hyvällä omallatunnolla. Tietoa jaetaan ahnaasti, siihen tarvitsee vain tarttua, ja herkutella, kertoo Räsänen.Vegaaninen ruokavalio ei estä juhlaherkutteluakaan. Juhlapöydän antimet voi tehdä myös ilman eläinkunnan tuotteita. Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt