Valmistaja paljastaa: Nyhtökauraa saa nyt ympäri Suomen – katso kaikki reseptit sen valmistukseen

Kotimaisen proteiinipommin valmistus on nyt täydessä vedossa, valmistajalta kerrotaan.

Nyhtökaura on kypsää, se ei vaadi kypsennystä. Vain kuumennus riittää.

10.5.2016 10:59 | Päivitetty 10.5.2016 11:00

Kotimaisin voimin kehiteltyä proteiinipitoista nyhtökauraa saa tämän ja ensi viikon aikana ympäri Suomen.

– Tuotantoa on ajettu kevään aikana ylös ja nyhtökaura saapuu kauppoihin halki Suomen tällä ja ensi viikolla, nyhtökauravalmistaja Golden&Green paljastaa.

Yritys siirtyi kevään aikana isompiin tuotantotiloihin ja valmistus on saatu käyntiin vauhdilla. Saatavuus on enää kiinni kauppojen omasta tilausvauhdista.

Nyhtökaurakastike maistuu perunamuusin kanssa.

– Nyhtökaura on nyt varastokauppatuote, meiltä ei siis kannata kysellä mihin kauppoihin se ensin tulee. Kysy mieluummin omasta lähikaupastasi, ja kerro meillekin, kun kuulet, valmistaja kertoo saatavuudesta.

Kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu vegaaninen, gluteeniton ja maidoton proteiinituote haastaa lihatuotteet ravintoarvoiltaan.

Elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä ja hänen liikekumppaninsa Maija Itkonen kutsuvat ensimmäistä Gold&Green-proteiiniyhdistelmätuotettaan nyhtökauraksi.

Nyhtökaurassa on tuotteesta riippuen proteiinia 27 – 31,4 g / 100 g, rasvaa 3,8 – 4,7 g / 100 g ja hiilihydraatteja 9,6 – 9,9 g / 100 g kohden.

Nyhtökauran tarkoitus ei ole korvata lihaa suomalaisten arkiruoanlaitossa.

Nyhtökaurapihvit maistuvat lihansyöjillekin.

Kaksikon mukaan he halusivat kehittää ilmastoystävällisen vaihtoehdon arkiruoan perinteisille proteiininlähteille kanalle ja jauhelihalle.

– Tarkoitus oli kehitellä tuote, jonka kiireisinkin perheenäiti voi napata hyllyltä, jos tulee sellainen olo, että haluaisi syödä vähemmän lihaa, Kivelä sanoo Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa tammikuussa.

Lue lisää nyhtökaurasta ja katso reseptit

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit