Ajankohtaista

Huippukokki Aihiselta uusi ravintola Kauppatorin liepeille

Julkaistu:

Ravintolamaailma
Helsingin Torikortteleihin avataan kesäkuussa uusi ravintola.
Huippukokki Kari Aihisen uusi ravintola kiihdyttää ravintolakilpailua Kauppatorin ympärillä.

– Me halusimme tehdä ravintolan, jonne ihminen haluaa tulla kolme kertaa viikossa käymään, kertoo Aihinen uudesta valtakunnastaan.

Roster Helsinki -ravintola avataan kesäkuussa Havis Amandan viereen, ja se on jo 16. Senaatintorin viereisten Torikortteleiden ravintola.

Ravintoloitsijana toimii Paul Hickman. Keittiötä vetävät Savoy-veteraanit Olli Kolu ja Henri Kotkavuori.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ruokalistan lähtökohtana on ajatus luoda klassikko uudenaikaisella twistillä, sanoo Kolu.

Ravintola toimii Royal-ravintoloiden alaisuudessa.

Entiseen Apteekinkulmaan ammoisten Havis Amandan, Alexander Nevskin ja Sasson paikalle rakennettava ravintola rakentuu päivittäisen aukiolon ja tekijöiden sanojen mukaan ”makujen ja annosten välisen tasa-arvon varaan”.


1960-LUVUN lopulla purettu Aschanin talo rakennettiin 1970-luvun alussa ulkoasultaan kulissiksi Aarno Ruusuvuoren suunnitelmien mukaan, samoin kuin lähellä oleva Helsingin kaupungintalokin, joten sisätilojen muokkaus ravintolakäyttöön käy helposti.

Viiniä ravintolassa tarjotaan 12,5 ja 25 senttilitran annoksina. Puolet 200 viinistä voidaan nauttia laseittain. Hickman kertoo viinien hinnoittelun pohjautuvan Suomessa vähitellen yleistyvään eurokatteiseen hinnoitteluun, mikä tekee hänen mukaansa huippuviineistäkin ”siedettäviä” hankintoja.

Rosterissa on 300 asiakaspaikkaa, ja se on avoinna maanantaista sunnuntaihin niin, että ravintolasta saa käsintehtyä ruokaa kello 23:een ja baarista aamuyöhön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt