Ihana uusi avokado-ohje – tässä yhdistyy Karita Tykän kaksi suosikkiraaka-ainetta

Julkaistu:

Karita tykkää
Terveellistä dippiä, sopii myös leivän päälle tai tortillan väliin.
Olen erilaisten tahnojen ystävä. Niitä on mukava nauttia erilaisten wrappien täytteenä, salaateissa, kananmunan puolikkaiden päällä tai vaikka vihannestikkujen kera. Vinkkinä kaikille, jotka eivät välitä perinteisistä tortillaletuista, kääröt voi tehdä myös salaatinlehtiin tai leväarkkeihin.

Pidän paljon myös avokadoista ja syön niitä eri muodoissa useasti. Ne tuovat ihanaa kermaisuutta ja pehmeyttä ruokiin. Tällä kertaa tein tahnan, johon yleensä käyttämieni kikherneiden tilalle sujautin vaihtelun vuoksi linssejä.


Mielestäni raaka-aineita kannattaa vaihdella paitsi maun myös ruokien ravintosisällön vuoksi. Linssit saattavat olla myös helpompia ruoansulatukselle, jos kikherneet tuovat vatsavaivoja. Linssit myös sisältävät paljon proteiinia, kuituja, antioksidantteja ja kivennäisaineita. Ne täyttävät hyvin ja pitävät olon kylläisenä.

Käytin itse tällä kertaa vihreitä linssejä, joita liotin puoli tuntia ja keitin noin 15 minuuttia. Voit käyttää myös helpommin puuroutuvia linssejä, kuten punaisia tai keltaisia linssejä, joita ei tarvitse liottaa lainkaan ja kypsennysaika on vain 10 minuuttia.
Avokado-linssitahna

(neljälle)

2,5 dl kypsiä vihreitä, keltaisia tai punaisia linssejä (purkista tai itse valmistettuja)

1 avokado

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl tahinia

1–2 rkl tuorepuristettua sitruunanmehua

1–2 rkl neitsyt oliiviöljyä

¼–1/2 tl suolaa

½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa

mustapippuria maun mukaan

+ tilkka vettä, jos haluat löysemmän koostumuksen

+ päälle korianteria tai persiljaa ja tilkka oliiviöljyä

Koverra avokadon hedelmäliha kuoresta irti lusikalla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja valuta linssit.

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

Anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa noin kymmenen minuuttia ja nauti.


Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt