Ajankohtaista

Astetta terveellisemmät browniet syntyvät yllättävistä raaka-aineista – ”Lopputulos on ihana”

Julkaistu:

Karita tykkää
Suklaiset leivonnaiset syntyvät myös ilman mitään keinotekoisia raaka-aineita.
Rakastan suklaata ja suklaisia leivonnaisia. En kuitenkaan käytä juurikaan gluteenia, valkoista sokeria, maitoa, lisä- tai täyteaineita enkä mitään keinotekoista tai liiallisesti prosessoitua. Haluan haastaa itseni löytämään paremman version.

Pääsiäisen aikaan tulin kokeilleeksi brownieita terveellisemmillä raaka-aineilla valmistettuna. Lopputulos oli ihana.


Raaka-aineina käytin miedon makuisia ja proteiinipitoisia suuria valkoisia papuja. Liota pavut huolellisesti väljässä vedessä, noin 10 tuntia, huuhtele ja valuta.

Vasta tämän jälkeen ne ovat valmiita 1–1,5 tunnin keittämiselle. Huolellinen liotus tekee pavuista helpompia ruoansulatuksellemme, joten vältyt mahdollisilta vatsaoireilta.


Voit myös käyttää hyvin huuhdeltuja, valmiiksi keitettyjä purkkipapuja, mutta itse kypsennetyt ovat mielestäni huomattavasti parempia. Kannattaa valmistaakin isompi määrä kerralla ja pakastaa kypsät pavut. Silloin on aina valmiita papuja nopeasti käytettävissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suklaiset kakkupalat ovat parhaimmillaan yön yli jääkaapissa levättyään. Ne voi myös kuorruttaa raakasuklaakuorrutteella tai nauttia kookoskermavaahdon kera.


Suklaakuorrutteen saat esimerkiksi sekoittamalla keskenään pehmeää kookosöljyä tai kookoskermaa (tölkin paksu kermainen osa), vaahterasiirappia tai muuta nestemäistä makeuttajaa, jauhettua vaniljaa ja raakakaakaojauhetta.

Jos kuorrutteesta tulee liian juoksevaa, anna sen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen levitystä.

Papubrowniet

(noin 12 palaa)

noin 200 g kypsiä isoja valkoisia papuja

1 iso kypsä banaani

1 rkl kookosvoita tai manteli- tai cashewpähkinävoita

1 muna

4 rkl raakakaakaojauhetta

8–10 kpl medjool-taateleita, kivet poistettuina (jos kuivia, liota lämpimässä vedessä 10 min)

2 rkl koivusokeria, vaahterasiirappia tai jotain muuta mieleistäsi makeuttajaa

1 tl jauhettua vaniljaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl kookoshiutaleita

1/8 tl suolaa

+ pari ruokalusikallista vettä, jos taikina on liian kiinteää

+ kookosöljyä vuoan voiteluun

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kaikki raaka-aineet, kookoshiutaleita lukuun ottamatta tasaiseksi monitoimikoneessa.

Lisää kookoshiutaleet ja sekoita vielä hetki.

Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.

Kaada kookosöljyllä tai voilla voideltuun, noin 18 x 18 cm vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa paloiksi ja nauti.

Säilytä jääkaapissa.

P.S. Voit käyttää myös muita taateleita, mutta medjool-taateleissa on omanlaisensa ihana toffeemainen maku.

P.P.S. Nämä suklaapalat ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä ja soveltuvat erinomaisesti myös pakastettavaksi.

Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt