Ajankohtaista

Oletko jo kokeillut? Karita Tykältä supertrendikäs ruokaohje – helppo ja maukas!

Julkaistu:

Karita tykkää
Terveellistä ja maistuvaa – monipuolinen ruoka sopii vaikka kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.
Ruokavalioni muodostuu pääasiassa kasviksista ja siihen lisänä ravintorikkaista ihanuuksista.

Ulkomaanmatkoillakin vietän mielelläni aikaa tuoretoreilla ja maanviljelijöiden marketeilla ihastelemassa ja maistelemassa paikallisia herkkuja.

Mieheni hymyileekin jatkuvalle intohimoiselle ja loputtomalle mielenkiinnolleni raaka-aineita kohtaan. On kiva tutustua uusiin kasvikunnan tuttavuuksiin maailman turuilla ja toreilla. Viime aikoina reissut ovat jääneet vähälle erinäisten projektien vuoksi. Siispä keittiössä käytössäni ovat olleet pääasiassa tutut ja turvalliset herkut. Onneksi niitäkin voi valmistaa monin eri tavoin.

Olen aina tykännyt erilaisista kaaleista. Kukkakaali, ruusukaali, parsakaali, lehtikaali ja kaaleista valmistettu hapankaalikin on herkkuani. Niitä on kiva käyttää eri tavoin. Muussina, höyrytettynä, uunivuoassa, piiraissa ja niin edelleen.


Tämänkertainen reseptini on herkullinen ja raikas kulhoruoka, jossa riisin sijaan nautitaan kukkakaalista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisukkeet voit laittaa mielesi ja makusi mukaan. Tällä kertaa itse valitsin proteiinipitoiset luomuedamame-pavut, eli soijapavut jotka löytyvät kaupan pakastealtaasta. Niiden lisäksi laitoin kananmunaa, makeaa suippopaprikaa, avokadoa, tahinikastiketta, korianteria ja seesaminsiemeniä. Mutta kuten sanottu, valinta on sinun ja vain mielikuvitus on rajana.


Myös esimerkiksi marinoidut sienet, uunibataattikuutiot ja valkosipuliset jättiravut ovat omia suosikkejani. Yrttejä voi laittaa reilusti ja oman maun mukaan. Itse rakastan korianteria ja siksi sitä löytyy usein lautaseltani.

Tämä kulho on hyvä esimerkki siitä, miten erilailla kasviksia on helppo ja mukava laittaa. Ei muuta kuin tekemään omaa variaatiotasi.


Kukkakaalikulho

(yhdelle tai kahdelle)

1 kukkakaali, kukinnot irrotettuna ja keskiosa poistettuna

1 iso valkosipulinkynsi

suolaa maun mukaan

3 rkl täysrasvaista kookosmaitoa

½ rkl kookosöljyä paistamiseen

Lisukkeet

kananmuna tai kaksi, keitettynä

3 dl edamamepapuja (luomulaatuisina ja kypsinä - löytyy pakastealtaasta)

½ makea suippopaprika

1 rkl seesaminsiemeniä

tuoretta korianteria

1 avokado

tahinikastiketta maun mukaan

Sekoita kukkakaalinkukinnot monitoimikoneessa riisin kaltaiseksi rouheeksi. Litistä valkosipulinkynsi ja kuullota kukkakaalisilpun kanssa kookosöljyssä noin 5 minuuttia – älä ruskista. Lisää kookosmaito ja jatka noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.


Samalla voit laittaa myös edamamet suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keittää noin 4 minuuttia. Huuhtele ja valuta.

Tee tahinikastike sekoittamalla sen raaka-aineet keskenään. Pilko lisukkeet ja kokoa annokset.

Nauti.


Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt