Sikke Sumarin pääsiäisaamun herkku: ”Nämä ovat taivaallinen yhdistelmä!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumarin pääsiäisaamun herkku: ”Nämä ovat taivaallinen yhdistelmä!”

Kananmunat sopivat pääsiäisen pitkälle aamiaiselle tai brunssille.

Dippaile leipätikkuja pehmeään munaan.­

27.3.2016 7:24

Pääsiäisen aamiaiselle suosittelen näitä ihania kananmunia, jotka hyydytetään omissa pikku kipoissaan. Yksinkertaisimmillaan ne maustetaan yrteillä, suolalla ja pippurilla, mutta erilaisia maustamisversioita on määrättömästi. Kananmunan seuraksi pieneen kippoon voi lisätä melkein mitä tahansa mieli tekee tai jääkaapista löytyy.

Villiparsat taustalla ovat ostettu kadun varrelta. Etelä-Euroopassa on jo kevättä rinnassa.­

Minä ostin Espanjasta tienvarren myyjältä upean nipun villiparsaa. Käytin sitä munien lisukkeena, koska parsa ja kananmuna ovat taivaallinen yhdistelmä.

Katso tästä ohje uunimuniin

Oeufs cocotte eli annosvuokiin hyydytetyt kananmunat

Ainekset

1 tl voita

4 tl kermaa

4 kananmunaa

yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia, ranskalaista rakuunaa tai tilliä

muutama parsan nuppu

sormisuolaa

mustapippuria

paahdettuja leipätikkuja

Valmistusohjeet

Yksi annosvuoka syöjää kohti. Annosvuoiksi kelpaavat mitkä tahansa vesihauteen kestävät kupposet. Hauskaa, jos ne ovat kaikki erilaisia ja jokainen syöjä saa valita omansa.

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Voitele annosvuoat voilla ja lisää teelusikallinen kermaa vuokaan.

Pane annosvuoat sopivan kokoiseen uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Anna kerman lämmetä hetken ja riko sitten annosvuokiin 1 kananmuna kuhunkin ja lisää valitsemasi yrtit ja muut lisukkeet.

Pienet uunin kestävät annosvuoat ovat käteviä tässä lajissa.­

Kypsennä annosvuokia foliolla peitettynä uunissa vesihauteessa noin 10 minuuttia, mutta kurkista uuniin välillä, jotta keltuaiset eivät pääse kypsymään liikaa. Ota kupit pois uunista, kun valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä juokseva.

Mausta hyytyneet munat sormisuolalla ja pippurilla tai vaikka chilihiutaleilla, jos pidät niistä.

Pinnalle voi myös ripotella juustoraastetta ja kuppien pohjalle voi ennen kypsennystä lisätä kinkkua, lohta tai pekonia.

Nauti dippaamalla paahdettuja leipätikkuja keltuaiseen.

 

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Uunimuna on valmis kun keltuainen on vielä vähän pehmeää.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit