Ajankohtaista

Monen pääsiäisherkun kaveriksi – monikäyttöinen ja maukas levite

Julkaistu:

Karita tykkää
Valmista tätä herkkua juhlapöytään tai tarjoile pääsiäisen rennolla aamiaisella.
Pääsiäisviikolla joka paikka on täynnä lammas-, suklaa- ja pasha -reseptejä. Siksi jaankin blogissani jotain muuta.

Tätä vegaanista levitettä voi tarjoilla juhlapöydässä monen herkun parina. Modernissa pääsiäispöydässä saatetaan nauttia lampaan sijaan pääruokana useasti myös kanaa tai kalaa. Tillilevite sopii mainiosti myös kalan kanssa nautittuna.

Voit mainiosti tarjoilla sen myös raikkaana alkupalana kurkkuviipaleiden päällä. Kaunis ja ihanan keväinen.

Tehokas tehosekoitin helpottaa valmistusta, mutta pärjäät myös esimerkiksi sauvasekoittimella. Mitä kauemmin liotat pähkinöitä, sen helpompaa sileän koostumuksen aikaansaaminen on. Aikaa ei tähän mene liotuksen jälkeen kuin muutama minuutti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voit valmistaa levitteen hyvin myös siemenistä. Esimerkiksi auringonkukansiemenet toimivat hienosti. Levite säilyy hyvin jääkaapissa viikon ja sen voi myös pakastaa.

Ainekset

2 dl cashewpähkinöitä (liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta)

2 rkl sitruunamehua

½ rkl omenaviinietikkaa

½ tl laadukasta suolaa

2 rkl tuoretta tilliä

1 rkl ravintohiivahiutaleita (ei välttämätön)

+ 1 rkl vettä jos tarve

Valmistusohjeet

Sekoita pähkinät, sitruunamehua, suola ja omenaviinietikka keskenään tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää pilkottu tilli ja sekoita.

Tarkista maku.

Nauti vihannestikkujen dippinä, kräkkereiden tai kurkkuviipaleiden päällä.


Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt