Tältä näyttää Suomen paras kouluruoka – kouluruokakisan voittajat veivät voiton parhaalla maulla

Julkaistu:

Valtakunnallinen kouluruokakisa käytiin tänään Gastro-messuilla Helsingissä.
Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Kotkassa. Kotkan Ruonalan koulu, Kymijoen Ravintopalvelut Oy, voitti kolmannen valtakunnallisen kouluruokakilpailun tänään iltapäivällä käydyssä finaalissa.

Parempaakouluruokaa.fi -sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan ja tekijöiden arvostusta sekä tuottaa uusia reseptejä kaikkien suomalaisten koulujen käyttöön.


Voittoisa menu koostui lempeästä savulohikeitosta, värikkäästä kasvispaistoksesta ja lihapullakastikkeesta kiharapastan kera. Aterioiden kanssa nautittiin vihreä mandariinisalaatti ja sämpyläsolmut. Juhlajälkiruokana tuomaristolle tarjoiltiin mehevää mustikkakukkoa vaniljakastikkeen kera.

Tuomariston puheenjohtaja Lasse Lehtinen hämmästeli, miten on mahdollista, että euron budjetilla voi saada aikaiseksi niin hyvää ruokaa.

– Kouluruokakilpailu alleviivaa sen seikan, että vain kaksi valtiota maailmassa tarjoaa päivittäin koululaisille maksuttoman lämpimän ruoan. Samalla kilpailu nostaa ruoan valmistajien arvostusta. Olemme mielestäni onnistuneet tässä, kolmatta kertaa tuomaristoa johtanut Lehtinen sanoo.

Tämän vuoden finaaliresepteissä oli monipuolisesti suomalaisia ja paikallisia makuja.

– Nämä ovat erinomaisia reseptejä koulujemme keittiöihin niin raaka-aineiltaan kuin valmistusmenetelmiltäänkin. Finaalireseptien joukossa on varmasti jokaiselle jotakin. Voittaja valikoitui tiukassa kisassa yksinomaan makunsa puolesta, se oli rehellisesti se maku, Mia Kettunen Continental Foods Finlandilta kertoo tuomariston valinnoista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt