Ajankohtaista

Karita Tykän marjacrumble on herkkua

Julkaistu:

Karita tykkää
Terveellinen marjaherkku valmistuu nopeasti pakastemarjoista.
Kevätaurinko hellii ihanasti ja kesän odotusta on ilmassa. Pakkaseen säilötyt viime kesän marjat on melkein käytetty ja arkkupakastimemme odottaa jo uusia ihanuuksia.

Onneksi sieltä vielä löytyy reilusti luomulaatuisia mansikoita viime kesän sadosta ja kaupan valikoimista saa hankittua loput ravintorikkaat ihanuudet. Käytän marjoja päivittäin ja pakastimestani löytyy aina valikoima kotimaisia marjoja.

Marjat ovat täynnä ravinteita ja niiden vahvat värit kertovat korkeasta antioksidanttipitoisuudesta. Niiden kuidut myös hellivät suolistoamme ihanasti. Kuten myös kauran kuitu, jota reseptini crumblesta löytyy reilusti.

Tämän päiväinen marjaherkku onkin terveellinen ja herkullinen nautinto, josta kiittää keho sekä mieli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seuraavaan kirjaani tulee ihana marjacrumble, jonka resepti paljastuu ensi kuussa, kun kirjani Sokeriton (Cosy Publishing) julkaistaan.

Tässä kuitenkin nyt uusin reseptini, joka syntyi perjantai-iltana työpäivän päätteeksi, kun halusin jotain terveellistä ja helppoa herkkua.

Reseptissä ei ole valkoista sokeria, gluteenia, munaa, maitoa, soijaa, siemeniä eikä pähkinöitä. Se on myös vegaaninen ja sopiikin siten monelle herkkusuulle.

Marjoiksi valitsin tällä kertaa oman sekoitukseni villivadelmasta, mansikasta, mustikasta ja mustaherukasta, mutta voit käyttää mitä marjoja tahansa.

Jos monitoimikonetta ei ole, voi taatelit myös jättää pois ja korvata hunajalla ja sekoittaa crumblen käsin kulhossa.

Marja-crumble

(kahdeksalle)

Crumble

6 medjool-taatelia, kivi poistettuna

4 dl isoja kaurahiutaleita (gluteeniton)

1 rkl vettä

½ tl jauhettua vaniljaa

¼ tl suolaa

2 rkl kookosöljyä

5 rkl vaahterasiirappia

2 dl kookoshiutaleita (luomu)

Marjaseos

n. 600 g mieleisiäsi pakastemarjoja

1,5 rkl tapiocajauhetta tai perunajauhoa

1,5 dl kookossokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen tai kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele vuoka kookosöljyllä tai voilla.

Sekoita kulhossa jäiset marjat, tapioca ja kookossokeri. Siirrä sivuun ja tee crumble.

Sekoita monitoimikoneessa pilkotut taatelit, kaurahiutaleet, vesi, vanilja ja suola. Lisää loput crumblen ainekset ja jatka, kunnes massa on sekaisin. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei crumble mene liian hienoksi.

Ripottele hiukan ensin crumblea vuokien pohjalle, lisää marjaseos päälle ja ripottele loppu crumble marjojen päälle.

Paista uunissa noin 35 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä foliolla.

Anna jäähtyä hiukan ja nauti. Maistuu myös erinomaiselta, ellei jopa paremmalta seuraavana päivänä.

Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Otsikkoa muutettu 22.3 klo 10:30

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt