Ajankohtaista

Carpaccion voi tehdä tästäkin yllättävästä raaka-aineesta – todella terveellinen!

Julkaistu:

Karita tykkää
Karita tykkää –blogissa nautiskellaan hyvänolon ruuasta. Karitan uusimassa ohjeessa maistuu tulinen chili.

Avokadocarpaccio

Rakastan avokadoja ja syönkin niitä melkein päivittäin. Ne tuovat ihanaa kermaisuutta smoothie-juomiin ja kylmiin kastikkeisiin, pehmeyttä raakakakkuihin ja täyteläisyyttä mousseihin. Salaatit saavat niistä lisää täyttävyyttä, rasvoja ja keitot kivan lisän. Jopa kaurapuuron päällisinä avokadokuutiot toimivat mainiosti.

Tänään jaan reseptini avokadocarpaccioon, joka sopii monen ruoan lisukkeeksi. Sen seurasta nauttivat muun muassa erilaiset kasvisruoat, kalat ja miksei liharuoatkin.

Yleensä itse nautin tämän esimerkiksi jättiravunpyrstöjen, vaalean kalan, ruokaisan kvinoarisoton tai salaatin kaverina. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat.

Ravintoarvoiltaan rikkaissa avokadoissa tärkeintä on, että ne ovat kypsiä. Ei alle tai yli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokeile ensin varoen painamalla päädystä ja jos se tuntuu pehmeältä ja kannan alta paljastuu vaaleanvihreä hedelmäliha, on hedelmä kypsä. Kypsä avokado on raikas, makeahko, suussa sulava ja kermainen.

Avokadocarpaccio

(kahdelle)

1–2 kypsää avokadoa, poista kivet ja kuori

½ chili, poista siemenet ja pilko pieneksi

Kastike

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl sitruunan mehua

2 tl tamaria (tai soijakastiketta)

1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Leikkaa avokadosta ohuita viipaleita haluamallasi tavalla ja asettele ne tarjoilulautaselle.

Valuta päälle kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja chilillä.

Tarjoile heti.

Voit lisätä annokseen esimerkiksi silputtua basilikaa tai muuta mieleistäsi yrttiä.

Karita Tykkä on yrittäjä, ruokakirjailija ja äiti. Hänen intohimojaan ovat terveys, ravinto, ruoka ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Karita tykkää kehitellä perinteisemmistä ruoista aina hitusen verran terveellisempiä, mausta kuitenkaan tinkimättä. Ruoka-annoksen pitää paitsi maistua hyvältä, niin myös näyttää kauniilta.

Hän kannustaa lukijoita hellimään kehoaan energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita.

Kotona keittiö on Karitan valtakunta, jonne hän kutsuu tämän blogin kautta myös kaikki teidät. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt