Jyrki 69:n mehuvinkit: ”Jos on tarve slimmautua nopeasti, niin parin päivän aterioiden korvaaminen mehuilla auttaa kummasti!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Jyrki 69:n mehuvinkit: ”Jos on tarve slimmautua nopeasti, aterioiden korvaaminen mehuilla auttaa!”

Jyrki 69 eli Jyrki Linnankivi Rock’n’Roll Juicer -kirjan julkistamistilaisuudessa.

Julkaistu: 1.3.2016 10:28

Tuorepuristetut mehut pitävät rockmuusikon radalla. Lue uutuuskirjan arvostelu ja fiilikset mehustuksesta.

The 69 Eyesin laulusolisti ja keulahahmo Jyrki 69 innostui mehustamisesta keikkaillessaan rockabillybändinsä kanssa Kaliforniassa, terveyden tyyssijoilla.

– Laitoin pari vuotta sitten pystyyn amerikkalaisten pitkänlinjan rokkareiden kanssa rockabilly-bändin The 69 Cats ja yllätyksekseni monet olivat vegejä ja vannoivat mehustuksen nimeen. Vegeily oli helppo aloittaa mehustuksella - suosittelen, rockmuusikko vinkkaa.

Hyvinvointibloggarin ja personal trainerin Anu Kiiverin kanssa yhteistyössä tehty kirja opastaa tuorepuristettujen mehujen maailmaan.

Muusikolle mehupaasto on yksi tapa pysyä hyvinvoivana ja energisenä.

– Jos on tarvetta slimmautua nopeasti, niin parin päivän aterioiden korvaaminen mehuilla auttaa kummasti. Itse käytin mehupaastoa leffan kuvauksiin valmistuessani.

Tekijän nimen mukaisesti mukana on 69 ohjetta, joista löytyy varmasti mehuja moneen makuun. Muusikon omat suosikit sisältävät trendikasvista lehtikaalia.

– Kaikki lehtikaalipohjaiset tuovat mukavasti vihreää energiaa systeemiin.

Mehulinkoon voi laitta melkein mitä tahansa kasviksia ja hedelmiä, mutta marjoja sinne ei kannata muusikon mukaan laittaa.

– Marjat menevät siellä hukkaan. Marjat kannattaa lisätä mehuihin sellaisenaan tai pakastettuina viilentämään.

Lue uutuuskirjan Rock’n’Roll Juicer (Like) arvostelu alta.

Anu Kiiveri, Jyrki 69 ja Ville Juurikkala:

Rock’n’Roll Juicer (Like)

MIKÄ: Hyvinvointibloggarin ja personal trainerin Anu Kiiverin ja The 69 Eyesin laulusolistin ja keulahahmon rokkaava kirja opastaa tuorepuristettujen mehujen maailmaan. Tekijän nimen mukaisesti mukana on 69 ohjetta.

MIELLYTTI: Helppoja ja inspiroivia ohjeita jokaiseen makuun. Kirja kertoo informatiivisesti miksi tuorepuristettuja mehuja kannattaa juoda, ohjeistaa oikeanlaisen mehustimen hankintaan ja antaa vinkkejä, miten mehustus tapahtuu käytännössä. Kirja on visuaalisesti toteutettu rockvalokuvaaja Ville Juurikkalan tyyliin. Aistien ilotulitusta!

MIETITYTTI: Kaunis kirja olisi ansainnut isomman koon. Pieneen tilaan on ahdettu paljon tietoa pienellä präntillä.

MINÄ KOKEILIN: Mehukoneeni lauloi iloisesti erilaisia yhdistelmiä kokeilleessa. Kirja innostaa ottamaan mehut jokapäiväiseen ruokavalioon. Arkiaamuisin tosin mehukoneen käyttö jää vähäiseksi, koska sen puhdistaminen on todella ärsyttävää ja aikaa vievää.

Yksi mehu nousi ylitse muiden. Jyrki 69:n oma suosikki Hair of The Dog sisältää pinaattia, selleriä ja appelsiinia. Kuuden sellerinvarren jälkeen luulisi mehun maistuvan pelkästään selleriltä, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Lopputulos oli raikas ja maukas.

Kirja innosti minua ottamaan selvää mehukoneista. Slow juicer -kone on seuraavaksi hankintalistallani. Se surauttaa mehun hellävaraisemmin ja alemmalla lämmöllä, jolloin mehun ravintoaineet säilyvät paremmin kuin high speed -mehustimen jäljiltä.

Hair of The Dog -mehu

6 sellerinvartta

2 kourallista pinaattia

3 appelsiinia

Kuori appelsiini. Mehusta ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä.

Kotona testattu juoma näytti tältä. Pinaatista ja selleristä tuli kaunis vihreä väri. Juoma oli raikas ja täyttävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit