Sikke Sumari: Tämä leivonnainen kruunaa ystävänpäivän - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke Sumari: Tämä leivonnainen kruunaa ystävänpäivän

Suklaakakku on niin täyteläinen, että siitä riittää jo pienikin pala.

Suklaakakku on niin täyteläinen, että siitä riittää jo pienikin pala.

Julkaistu: 14.2.2016 8:38

Kokoa läheisesi ja ystäväsi herkullisen mantelikakun äärelle.

Meidän pihallamme kukkii mantelipuu. Tien toisella puolella ja kaikkialla minne katson, kukkii mantelipuita. Kun silmiä oikein siristää, näyttää siltä kuin lunta olisi satanut puiden oksille.

Mantelista suklaakakkua ei voi vastustaa.

Mantelista suklaakakkua ei voi vastustaa.

Tarina kertoo, että eräs moorilainen prinssi olisi aikoinaan määrännyt satoja mantelipuita istutettavaksi Algarveen. Hän halusi näin ilahduttaa pohjoisesta tullutta morsiantaan, joka ikävöi kotimaataan ja sen talvea.

Siis mikä muu leivonnainen voisikaan paremmin sopia ystävänpäivänä tarjottavaksi kuin tämä mantelinen suklaakakku.

Mantelinen suklaakakku

Mantelisen suklaakakun valmistusaineet

Mantelisen suklaakakun valmistusaineet

6 Savoiardi-keksiä murustettuina

300 g tummaa suklaata

150 g voita

160 g sokeria

4 kananmunaa

125 g jauhettuja manteleita

3 rkl viskiä tai likööriä

Kuorrutus

50 g tomusokeria

125 g mascarponea tai muuta tuorejuustoa

Mantelilastuja

Valmistusohjeet

Vuoraa 20 x 30 senttinen uunivuoka leivinpaperilla ja aseta uuni lämpenemään 180C asteeseen.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Suklaan sulatus käy kätevästi vesihauteessa.

Suklaan sulatus käy kätevästi vesihauteessa.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muna kerrallaan hyvin välillä vatkaten.

Lisää sitten keksimurut, mantelirouhe ja sulatettu suklaa.

Muista olla tarkkana, että kakkupohjasta ei tule uunissa liian kuiva.

Muista olla tarkkana, että kakkupohjasta ei tule uunissa liian kuiva.

Mausta massa viskillä, jos tarjoat kakkua miehelle ja suklaaliköörillä, jos naiselle.

Sekoita hyvin, kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsä. Älä kuitenkaan paista kuivaksi!

Kuorrutteesta voi loihtia kakun päälle myös sydämenmuotoisen version.

Kuorrutteesta voi loihtia kakun päälle myös sydämenmuotoisen version.

Pienikin pala tätä täyteläistä herkkua riittää vallan hyvin. Sitten vain yhdessä syömään!

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Sikke Sumari

Sikke Sumari

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit