Vappu Pimiä paljastaa vähän paremman muffiniohjeen: ”Tässä on hyviä rasvoja ja puolet vähemmän sokeria!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vappu Pimiä paljastaa vähän paremman muffiniohjeen: ”Tässä on hyviä rasvoja ja puolet vähemmän sokeria!”

Kiireinen kahden lapsen äiti suosii terveellisiä ja maukkaita reseptejä. Herkutellakin saa, Vappu muistuttaa.

Vapun pehmeissä muffineissa maistuvat mustikat ja banaani.

26.1.2016 11:28

Juuri aurinkolomalta Thaimaasta palannut viihteen monitaituri ja keittokirjailija Vappu Pimiä kertoo IS:lle viimeisimmän herkkuohjeensa.

– Tammikuu on ollut monelle kevennyksen aikaa. Loppukuusta rupeaa varmasti tekemään mieli jo jotain herkkuakin.

Vapun tunnetaan herkkusuuna, joka nautiskelee hyvästä ruuasta ja herkuista hyvällä omallatunnolla.

– Tein tämän ohjeen yhteistyössä Valion kanssa. Käytin siihen heidän uutuustuotettaan Better-levitettä, joka on vähän terveellisempi vaihtoehto voille. Siinä on hyviä rasvoja rypsiöljystä sekä rahkaa. Pimiä halusi tehdä muffiniohjeen, jonka voi syödä hyvällä omallatunnolla vaikka aamiaiseksi.

Kotona Pimiällä on tiukka raati, jotka kertovat ovatko ahkeran kotikokin ja leipurin luomukset onnistuneita.

– Tämä muffiniohje meni kerralla maaliin. Mieheni ja kaksi lastani kertovat kyllä, jos jokin ei maistu.

Leipominen on nyt trendi, joka näkyy monessa kotikeittiössäkin. Pimiä halusi luoda ohjeen, joka maistuu hyvälle ja jota voi nautiskella hyvällä omallatunnolla.

– Jenkeissä syödään paljon muffineja aamiaisella. Aamiaisellakin voi herkutella. Rahkalevite tekee muffinista pehmeän ja raikkaan. Käytin ohjeessa puolet vähemmän sokeria kuin laittaisin muffineihin normaalisti. Makeus tulee banaanista. Osa jauhoista on korvattu kaurahiutaleilla ja mukana on myös kotimaisia mustikoita, Pimiä kertoo ohjeesta.

Valion uutuustuote Better on rahkalevite, joka maistuu leivän päällä ja soveltuu leivontaan. Uutuuslevitteessä yhdistyy kevyt rahka, kotimainen rypsiöljy ja maukas voi.

Valiolta kerrotaan, että rahkariinilla on Sydänmerkki. Se tarkoittaa, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen.

– Myönnän, että mietin miltä muffinit maistuvat kun niissä ei ole yhtään voita ja vähemmän sokeria, mutta kotiraati hyväksyi leipomukset ja ne maistuivat kaikille. Muffini on ihanan pehmeä, Pimiä jatkaa.

 

Vapun vähän paremmat muffinit

2 kyspää banaania

2 dl mustikoita

100 g rahkariini-levitettä (Better)

1 ½ dl sokeria (kookos- tai intiaanisokeria)

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl ruokasoodaa

1 dl kaurahiutaleita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl maitoa tai piimää

Vatkaa rahkariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Muussaa banaanit ja lisää taikinaan. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita. Lisää maito ja sekoita. Sekoita joukkoon lopuksi mustikat. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuttia.

Lue lisää

Vappu Pimiä luennoi leipomisen ilosanomaa Valion uutuustuotteen lanseeraustilaisuudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit