Ajankohtaista

Korvaa leivänpäälliset proteiinivoilla – onnistuu helposti itse tehden

Julkaistu:

Trendiherkku
Maukas levite valmistuu leivälle yllättävästä yhdistelmästä.
Voileipä – se helppo välipala.

Silloin kun perusvoikkuleipä rupeaa kyllästyttämään, kokeile tätä herkullista levitettä.

Kotimainen kuorittu hernerouhe on yksi ruokatoimittajan suosikkiraaka-aineista. Se sopii hyvin monenlaiseen ruoanlaittoon tuomaan makua ja koostumusta sekä tietenkin runsaasti kasvisproteiinia. Kuorittu hernerouhe sisältää 21 g proteiinia sataa grammaa kohden. Se on myös vatsaystävällistä, koska siitä on kuorittu monelle ilmavaivoja aiheuttava herneenkuori pois, jättäen jäljelle maukkain osuus eli herneen sisus.

Levitteen valmistukseen tarvitset voita, hernerouhetta ja avokadon. Levite maustetaan lorauksella sitruunamehua ja halutessasi suolakiteillä. Makua voi tuoda myös erilaisilla yrteillä. Herneen kanssa sopii loistavasti minttu tai basilika.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos haluat välttää kovia rasvoja, niin levitteen voi tehdä myös pelkästä avokadosta ja hernerouheesta. Lisää silloin avokadon määrää ja lorauta soseutusvaiheessa mukaan kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Trendiherkku-sarjassa esitellään joka keskiviikko yksi ruokamaailman tai sesongin kuumista ruoista tai raaka-aineista sekä annetaan helppo resepti sen valmistamiseen kotikeittiössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt