MasterChef-tuomari listasi: nämä ovat kuumimmat ruokatrendit 2016 - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

MasterChef-tuomari listasi: nämä ovat kuumimmat ruokatrendit 2016

Ruokakriitikko Matt Preston muistetaan Australian Master Chef -ohjelman tuomarina.

Ruokakriitikko Matt Preston muistetaan Australian Master Chef -ohjelman tuomarina.

Julkaistu: 31.10.2015 14:21

Ruokatoimittaja ja -kriittikko Matt Preston ennustaa latinalaisen Amerikan olevan edelleen pinnalla ensi vuoden ruokamarkkinoilla.

Australian MasterChef-ohjelman tuomarina suomalaisillekin tutuksi tullut australialainen ruokatoimittaja ja -kriitikko Matt Preston on listannut omat suosikkinsa ensi vuoden kuumimmiksi ruokatrendeiksi, uutisoi Fine Dining Lovers -sivusto.

Prestonin listaus julkaistiin alunperin Australian The Daily Telegraphin sivuilla.

Mikäli Prestonia on uskominen, kannattaa ensi vuonna varautua seuraaviin trendiasioihin ruokarintamalla:

1. Tulella kokkaaminen

Prestonin mukaan tänä vuonna suositusta etikkaan säilömisestä ja käymistuotteiden teosta siirrytään vuonna 2016 täysin toiseen suuntaan. Ensi vuonna ruoat nimittäin kokataan hänen mukaansa avotulella!

2. Ympäristöystävällisyys

Ravintolat alkavat Prestonin mukaan kiinnittää ensi vuonna entistä enemmän huomiota jätemäärien vähentämiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Avotulella kokkaamisen lisäksi Preston maalailee jopa aurinkoenergian hyödyntämistä ravintolatoiminnassa: hänen mukaansa Chilestä löytyy jo yksi pelkästään aurinkoenergialla toimiva ravintola.

3. Yhteen asiaan keskittyminen

Prestonin mukaan ravintolat ympäri maailman keskittyvät tästedes lähinnä yhden asian tekemiseen – ja nimenomaan sen tekemiseen hyvin. Ravintolat saattavat keskittyä vaikka vain hummerin valmistamiseen tai tarjoilla erialisia kanaleipää.

4. Perusasioihin palaaminen

Prestonin mukaan omien talon kastikkeiden ja juustojen valmistaminen ravintolassa on jälleen trendikästä ensi vuonna.

5. Väli- ja Etelä-Amerikka

Latinalaisen Amerikan voittokulku ruokalistoilla jatkuu. Meksikolaisruokien lisäksi eteläisellä Amerikalla on edelleen vaikka mitä annettavaa.

6. Versot ja lehdet

Kokkien kokeilut maakasvien lehdillä ja versoilla jatkuvat. Etenkin persilja on Prestonin mukaan seuraava hittijuttu ainakin Amerikassa.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit