Aaltopahviyhdistys vastaa väitteisiin pizzalaatikoiden myrkyllisyydestä HS:ssä: ”Hyväksytty suoraan kontaktiin...”

Suomen aaltopahviyhdistyksen mukaan Suomessa valmistetut pizzalaatikot ovat turvallisia eivätkä myrkyllisiä niin kuin aiemmin tällä viikolla uutisoitiin.

Suomen aaltopahviyhdistyksen toiminnanjohtajan Eija Jokelan mukaan Suomessa valmistetuissa pizzalaatikoissa voi säilyttää pizzaa turvallisesti.

11.10.2015 13:33

Pizzalaatikoita ei ole tarkoitettu elintarvikkeiden pitkäaikaiseen säilytykseen uutisoi Helsingin Sanomat aiemmin tällä viikolla.

–Ongelmaksi muodostuu se, että pahvin kemiallinen koostumus on tuntematon, ja se saattaa sisältää esimerkiksi mineraaliöljyjäämiä, ftalaatteja ja muita ympäristöstä peräisin olevia haitallisia aineita, kertoi kemisti ja biotestaukseen erikoistuneen laboratorion liiketoimintajohtaja Ulla Honkalampi ravitsemuspäivillä Helsingissä maanantaina.

Honkalampi sanoi, että pizzan voi kyllä siirtää turvallisesti kotiin laatikossaan, mutta sitä ei tulisi säilöä tuntia pidempään laatikossa, koska siitä voi irrota pizzaan myrkkyjä.

Suomen aaltopahviyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Jokela vastaa tänään kritiikkiin Helsingin Sanomien mielipideosastolla. Hänen mukaansa ulkomailta tulleista pizzalaatikoista ei voi mennä takuuseen, mutta esimerkiksi DS Smithin ja Stora Enso Packagingin pizzalaatikot valmistetaan Suomessa materiaaleista, ”jotka on testattu ja hyväksytty suoraan kontaktiin rasvaisen ja kostean elintarvikkeen kanssa”.

Jokelan mukaan VTT on testannut pizzalaatikot Eviran ja maa- ja metsätalousministeriön ohjeiden mukaisesti.

”Testitulokset osoittavat näiden tuotteiden olevan vaatimusten mukaisia”, Jokela kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit